...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pia Salazar z tytułem Najlepszego Cukiernika Świata 2023

Pochodząca z południowego Ekwadoru cukierniczka Pia Salazar, ubiegłoroczna zdobywczyni tytułu Najlepszego Cukiernika Ameryki Łacińskiej, otrzymała tytuł Najlepszego Cukiernika Świata 2023 w rankingu 50 Best Restaurants.

Salazar prowadzi restaurację Nuema założoną w 2014 roku z Alejandro Chamorro. Promuje i bada produkty swojego kraju, używając ich w kuchni, w deserach łączy smaki słodkie z pikantnymi, używając m.in. manioku, wodorostów, czarnego czosnku, drożdży, porów, fasoli tonka czy werbeny. Na stronie internetowej restauracji możemy przeczytać o “wyrażaniu bioróżnorodności Ekwadoru z perspektywy współczesnej i awangardowej”. Nuema w tym roku stała się pierwszą ekwadorską restauracją w rankingu najlepszych restauracji na świecie, na liście 51-100.

 

 

Salazar udowodniła, że bez ryzyka nie ma nagrody. Kiedy w 2014, otwierając swoją restaurację proponowała kolegom cukiernikom dodawanie grzybów do deserów, jej propozycja nie spotkała się z uznaniem. 

Pia Salazar ukończyła studia kulinarne w Quito i Mexico City, następnie pracowała pod kierunkiem Astrid Gutsche, która wcześniej także zdobyła tytuł najlepszej cukierniczki Ameryki Łacińskiej. W jej restauracji poznała Alejandro Chamorro, z którym się związała - a nazwa ich wspólnej restauracji pochodzi od imion trójki ich dzieci: Nurii, Emilio i Martina. Salazar mocno pracuje nad rozwojem sceny kulinarnej Ekwadoru, która nie jest jeszcze zbyt mocno obecna i zauważalna w świecie. 

Nagroda World’s Best Pastry Chef (którą w 2022 zdobył Rene Frank) to uznanie dla doskonałości w dziedzinie deserów i wypieków. Listę 50 Best Restaurants tworzy 1080 niezależnych ekspertów branży restauracyjnej.


ESS

źródło: theworlds50best.com

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji