...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Piekarze, którzy chcą zmienić podejście w produkcji pieczywa w Polsce

Bogdan Smolorz (Biopiekarz) i Aleksander Nowakowski (Nowakowski Tradycja) połączyli siły. Pierwszym namacalnym efektem tej współpracy jest świeże rzemieślnicze pieczywo bezglutenowe w standardzie BIO, produkowane pod marką "Biopiekarz". Ale to dopiero początek zmian.

Ta współpraca to ciekawy przykład synergii dwóch piekarni: małej, która rozwinęła innowacyjną technologię produkcji pieczywa BIO bezglutenowego (ale bez odpowiednich środków finansowych), oraz średniej wielkości firmy pod znanym nazwiskiem, która ma możliwości finansowe i sprzętowe do produkcji niszowego pieczywa na większą skalę. Od maja br. trwa współpraca między Bogdanem Smolorzem i Aleksanderm Nowakowskim, a jej efekty widać w zakładach produkcyjnych Nowakowski Tradycja, zlokalizowanych w Kisiniach i Iłowie (woj. warmińsko-mazurskie). – Wierzę, że wspólnie z ich zapleczem technicznym i sprzętowym i moją pomocą będziemy w stanie mieć wpływ na to co konsumenci dostaną do jedzenia (...)  – napisał pod koniec lipca Bogdan Smolorz na fanpage'u BioPiekarz. Wiara, a przede wszystkim dobrze zorganizowane i przemyślane działania w krótkim czasie zaowocowały.

W sierpniu zaczęła działać piekarnia BIO bezglutenowa w Kisiniach, w której pieczywo powstaje od postaw, bez użycia gotowych mieszanek. W drugim zakładzie, w Iłowie, będzie produkowane pieczywo glutenowe również w standardzie BIO. – Uzyskaliśmy certyfikaty na 14 rodzajów pieczywa ekologicznego i na 7 rodzajów ekologicznego pieczywa bezglutenowego – nie kryje zadowolenia mistrz piekarski Aleksander Nowakowski. I przyznaje, że bez pomocy i wiedzy mistrza Bogdana Smolorza certyfikacja trwałaby dłużej. Pieczywo już jest dostępne w sieci sklepów "Bułka z masłem" (sieć własna Nowakowski Tradycja), ale w planach jest dystrybucja na większą skalę.

Mistrzów piekarstwa Aleksandra Nowakowskiego i Bogdana Smolorza połączyła idea rzemieślniczego pieczywa bezglutenowego BIO (fot. Archiwum Nowakowski Tradycja)

To dopiero początek działań obu piekarzy. – Jesteśmy wspólnie zdeterminowani, żeby przeprowadzić wypieki na naturalne tory, sukcesywnie wycofując wszystko co w naturalnym piekarstwie nie powinno mieć miejsca – czytamy na fanpage'u BioPiekarz.

Mistrzowie piekarstwa zamierzają zmienpodejście w produkcji pieczywa i pokazać, że piekarnictwo może być biznesem etycznym, prowadzonym tradycyjnie i z misją. Jak doszło do przełomowej współpracy piekarzy? Jak chcą osiągnąć ambitne cele, na jakie zmiany się szykują? Gdzie będzie dystrybuuowane innowacyjne pieczywo marki Biopiekarz? O tym więcej przeczytacie w najnowszym Mistrzu Branży, który pojawi się na początku września!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji