...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Piekarze, którzy chcą zmienić podejście w produkcji pieczywa w Polsce

Bogdan Smolorz (Biopiekarz) i Aleksander Nowakowski (Nowakowski Tradycja) połączyli siły. Pierwszym namacalnym efektem tej współpracy jest świeże rzemieślnicze pieczywo bezglutenowe w standardzie BIO, produkowane pod marką "Biopiekarz". Ale to dopiero początek zmian.

Ta współpraca to ciekawy przykład synergii dwóch piekarni: małej, która rozwinęła innowacyjną technologię produkcji pieczywa BIO bezglutenowego (ale bez odpowiednich środków finansowych), oraz średniej wielkości firmy pod znanym nazwiskiem, która ma możliwości finansowe i sprzętowe do produkcji niszowego pieczywa na większą skalę. Od maja br. trwa współpraca między Bogdanem Smolorzem i Aleksanderm Nowakowskim, a jej efekty widać w zakładach produkcyjnych Nowakowski Tradycja, zlokalizowanych w Kisiniach i Iłowie (woj. warmińsko-mazurskie). – Wierzę, że wspólnie z ich zapleczem technicznym i sprzętowym i moją pomocą będziemy w stanie mieć wpływ na to co konsumenci dostaną do jedzenia (...)  – napisał pod koniec lipca Bogdan Smolorz na fanpage'u BioPiekarz. Wiara, a przede wszystkim dobrze zorganizowane i przemyślane działania w krótkim czasie zaowocowały.

W sierpniu zaczęła działać piekarnia BIO bezglutenowa w Kisiniach, w której pieczywo powstaje od postaw, bez użycia gotowych mieszanek. W drugim zakładzie, w Iłowie, będzie produkowane pieczywo glutenowe również w standardzie BIO. – Uzyskaliśmy certyfikaty na 14 rodzajów pieczywa ekologicznego i na 7 rodzajów ekologicznego pieczywa bezglutenowego – nie kryje zadowolenia mistrz piekarski Aleksander Nowakowski. I przyznaje, że bez pomocy i wiedzy mistrza Bogdana Smolorza certyfikacja trwałaby dłużej. Pieczywo już jest dostępne w sieci sklepów "Bułka z masłem" (sieć własna Nowakowski Tradycja), ale w planach jest dystrybucja na większą skalę.

Mistrzów piekarstwa Aleksandra Nowakowskiego i Bogdana Smolorza połączyła idea rzemieślniczego pieczywa bezglutenowego BIO (fot. Archiwum Nowakowski Tradycja)

To dopiero początek działań obu piekarzy. – Jesteśmy wspólnie zdeterminowani, żeby przeprowadzić wypieki na naturalne tory, sukcesywnie wycofując wszystko co w naturalnym piekarstwie nie powinno mieć miejsca – czytamy na fanpage'u BioPiekarz.

Mistrzowie piekarstwa zamierzają zmienpodejście w produkcji pieczywa i pokazać, że piekarnictwo może być biznesem etycznym, prowadzonym tradycyjnie i z misją. Jak doszło do przełomowej współpracy piekarzy? Jak chcą osiągnąć ambitne cele, na jakie zmiany się szykują? Gdzie będzie dystrybuuowane innowacyjne pieczywo marki Biopiekarz? O tym więcej przeczytacie w najnowszym Mistrzu Branży, który pojawi się na początku września!

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji