...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pierwsze Mistrzostwa Wielkiej Brytanii w wypieku croisssanta

Konkursy na wypieki francuskie rozgrywają nie tylko we Franci, ale także w innych krajach. We wrześniu br. w Wielkiej Brytanii zorganizowano pierwszą edycję zmagań na najlepszego croissanta w tym kraju.

Konkurs miał miejsce 20 września Londynie w pięciogwiazdkowym hotelu  The Savoy.  Jego pełna nazwa po angielsku brzmi Best Croissant in UK, a po francuskule Meilleur Croissant de Grande-Bretagne au Beurre Isigny Sainte-Mère.Francuska nazwa jest o tyle kluczowa, że zawiera w sobie nazwę słynnego normandzkiego masła produkowanego przez potentata na rynku wyrobów mleczarskich firmę  Isigny Sainte-Mère.

Zwycięzcą okazała się piekarnia Chestnut Bakery, o której jury napisało, że sprawnie połączyła tradycje francuskiego piekarnictwa ze szczyptą  brytyjskiego ekscentryzmu. Przygotowania do konkursu rozpoczęto już w maju br. wyłaniając w eliminacjach ponad 85 najlepszych brytyjskich piekarzy i cukierników. Następnie w powszechnym glosowaniu wybrano 10 finalistów. Głosowanie odbyło się za pomocą mediów społecznościowych! Naliczono 26 000 oddanych głosów. Finaliści to były piekarnie:, Café KitsuneChestnut Bakery,Maison Puget, The Carlton Tower Jumeirah, Indigo Bakes Ltd,Weirdough Bakery,Harrods,Chez Maitre,Two Brothers Bakeryi Boulangerie Artisan.

 


Ostatecznie wygrali piekarze z piekarni Chestnut Bakery. Wielka Brytania ma nie mających sobie równych szefów, którzy mają do zaproponowania smaczne i wyrafinowane wypieki, które w niczym nie ustępują wypiekom francuskim. Jesteśmy dumni i zaszczyceni, że nasze masło było jednym ze składników tego, co przygotowywali. To jest jednocześnie i uznanie dla jakości naszego masła i dla kunsztu normandzkiego przemysłu mleczarskiego, którego sława jest nie do podważenia. – powiedział Gérald Andriot, dyrektor generalny przedsiębiorstwa Isigny Sainte-Mère.

K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji