...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

"Polish Culinary Paths" z kolejna nagrodą!

Książka o polskiej kuchni, kulturze, tradycjach, czyli "Polish Culinary Paths" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek po raz kolejny została nagrodzona! To dowód na to, że mamy czym się pochwalić i to na arenie światowej!

30 marca w Warszawie podczas uroczystej gali rozdano prestiżowe AIG PRIX -  nagrody przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Uhonorowan została również publikacja Magdaleny Tomaszewskiej Bolałek o kuchni polskiej - "Polish Culinary Paths". Książka wydana w czterech językach obcych (angielskim, chińskim, koreańskim i japońskim) i przygotowana na zamówienie MSZ została nagrodzona Prix de la Littérature Gastronomique. 

 


Gospodarzem uroczystości była Akademia Gastronomiczną w Polsce. Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna (Académie Internationale de la Gastronomie) to prężnie działająca organizacja wspierająca i doradzająca w zakresie gastronomii, sztuki kulinarnej i kultury kulinarnej. Jej lokalne oddziały obecne są między innymi w takich krajach jak: Austria, Belgia, Francja, Indonezja, Japonia, Grecja, Hiszpania, Niemcy, Peru, Polska, Portugalia, USA, Wielka Brytania czy Włochy.

To nie pierwsza nagroda dla "Polish Culinary Paths". W grudniu 2016 roku książka została nagrodzona w Chinach w prestiżowym konkursie platformy kulinarnej Xinzhuyi, zaś jury konkursu Gourmand World Cookbook Awards uznało publikację za najlepszy polski tytuł 2016 roku w trzech kategoriach: TRANSLATION, EASTERN EUROPE CUISINE i DIPLOMATIC GASTRONOMY. Książka zakwalifikowała się też na finałową shortlistę, we wszystkich kategoriach. Finałowa gala Gourmand World Cookbook Awards odbędzie się w maju 2017 roku w Yantai w Chinach.

 

 

"Polish Culinary Paths" to ważny tytuł w dorobku autorki. Przede wszystkim jest to publikacja, która pokazuje polską kulturę kulinarną zagranicznym odbiorcom. Znajdziemy w niej historię kuchni polskiej w pigułce, legendy, podania, symbolikę jedzenia, odniesienia do literatury oraz sztuki, a także proste przepisy. Jest to książka wpisująca się również w tematykę dyplomacji kulinarnej i turystyki kulinarnej. Właśnie temu modnemu zagdanieniu mocno oddaje się autorka nagrodzonej publikacji.
 

 

 

- Nagroda przyznana przez tak prestiżowe gremium to dla mnie ogromne wyróżnienie. Sygnał, że to co robię ma sens. Zwłaszcza, że wraz z nagrodami dochodzą do mnie pozytywne słowa od czytelników z różnych zakątków świata - cieszy się Magdalena Tomaszewska-Bolałek. I już zapowida swoją kolejną książkę. - Niedawno ukończyłam pracę nad kolejnym tytułe. Jestem na etapie szukania wydawcy. Tym razem będzie to publikacja z przepisami na różne słodkości i słoności okraszona historią oraz anegdotami związanymi z wypiekami i deserami.

O szczegółach publikacji poinformujemy naszych czytelników na naszym portalu. Tymczasem czekamy z niecierpliwością! 



Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji