Enata Bread zapowiada otwarcie kolejnej piekarni, Bakery Elektrownia Powiśle. Lokal otworzy się za kilka miesięcy, tymczasem trwają prace nad polsko-włoskim menu, identyfikacją wizualną i strategią promocyjną.
- BAKERY ELEKTROWNIA POWIŚLE czyli la dolce vita nad Wisłą! Z pasją i zaangażowaniem stworzymy włoskie wypieki i śniadania w nurcie comfort food. Od nas dla Was, żeby życie było smaczniejsze!” - mówi Maciej Małecki, Head Chef & Head Pastry Chef. - Prostota, systematyczność, pasja to trzy składniki tworzące BAKERY ELEKTROWNIA POWIŚLE - dodaje Michał Paleta, współwłaściciel, Executive Bakery & Pastry Chef. Jak zapowiada Enata Bread, w menu nowej rzemieślniczej piekarni mają znaleźć się włoskie wypieki: panettone z Mediolanu, ciabatta z Veneto, pizza z Rzymu.
Lokal będą promować grafiki i animacje stylizowane na magazyn mody. “Para siedząca przed BAKERY zajadająca śniadanie i sącząca prosecco, wyluzowany chłopak na leżaku z psem i kubkiem kawy w dłoni, dziewczyna pędząca na skuterze z torbą wypełnioną wypiekami, gondolier pływający po Wiśle z bagietkami i chlebami” - czytamy na profilu Enata Bread. Jak w pozostałych lokalach marki, będzie można nie tylko kupić pieczywo, ale też zjeść śniadanie czy lunch.
źródło: KLIK!