...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rybnickie Złote Jabłko dla Justyny Czuj i Izy Wróbel

Już po raz 5. uczniowie szkół zawodowych rywalizowali w Rybnickich Mistrzostwach Młodych Cukierników o Złote Jabłko. W tym roku na rybnickim rynku młodzi adepci zmierzyli się z tematyką Śląska. Z tej konkurencji zwycięsko wyszedł tort "Familok" Justyny Czuj i Izy Wróbel z ZSTiO ze Skoczowa.

Konkurs był kierowany do uczniów szkół zawodowych oraz miłośników cukiernictwa, miał charakter ogólnopolski. Organizatorem Rybnickich Mistrzostw Młodych Cukierników była Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego oraz Prezydent Miasta Rybnik. Impreza miała charakter plenerowy. Zadaniem drużyn uczestniczących w konkursie było wykonanie dzieła cukierniczego nawiązującego swą tematyką do Śląska.

W konkursie wzięło udział sześciu uczniów szkolących się w zawodzie cukiernika. Swoje reprezentacje wystawiły szkoły cukiernicze z Rybnika, Jastrzębia Zdroju oraz Skoczowa.

W skład Jury wchodziła pani Renata Martyna Białdyga – zapalony cukiernik, dwukrotnie na podium mistrzostw cukierniczych ExpoSweet w Warszawie i międzynarodowego konkursu Cake International w Londynie, pan Krzysztof Wysłucha, wieloletni mistrz cukiernictwa oraz prowadzący warsztaty szkoleniowe w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego. Swoje zdanie mieli również przedstawiciele władz miejskich Rybnika.

Wśród jurorów Rybnickich Mistrzostw była Renata Martyna (na zdjęciu po prawej), wicemistrzyni w konkursie Tortów Okolicznościowych Expo Sweet 2016, laureatka Cake International Londyn 2016

Na szczególną uwagę i wyróżnienie zasłużyła praca zespołu wywodzącego się z ZSTiO w Skoczowie. Cukiernicze dzieło zatytułowane „Familok” zdobyło pierwsze miejsce, a jego autorki Justyna Czuj i Iza Wróbel zostały nagrodzone tradycyjnie przyznawaną na rybnickim konkursie statuetką Złotego Jabłka.

Justyna Czuj i Iza Wróbel ze Skoczowa

Justyna Czuj praktykę odbywa w Pierśćcu w piekarni cukierni „Bethlehem”, natomiast Iza Wróbel uczy się zawodu w Międzyświeciu w cukierni „Haneczka”. Obie uczennice uczęszczają do klasy drugiej szkoły zawodowej. Tegoroczne Mistrzynie zastosowały w swej pracy różne techniki dekoracji, m.in. obłożenie lukrem plastycznym, który odpowiednio zabarwiły specjalnymi jadalnymi barwnikami i malowanie farbami spożywczymi.

Niestety pogoda nie była przychylna dla uczestników konkursu, ponieważ torty nie lubią upałów. Nagrodą w konkursie były dyplomy dla uczestników oraz statuetka "Złote Jabłko" ufundowane przez Prezydenta Miasta Rybnik, które w tym roku przypadło Justynie i Izie. Uczennice do konkursu przygotowywała nauczycielka zawodu, pani Joanna Gwizdała (na zdjęciu poniżej). Gratulujemy!

Organizatorzy konkursu składają serdeczne podziękowania sponsorom: Prezydentowi Miasta Rybnik oraz firmie Savpol, którzy już kolejny raz wsparli organizację Mistrzostw.

Więcej zdjęć w GALERII poniżej

autor: Szymon Konkol

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji