Współczesne rzemieślnicze piekarnie chętnie sięgają po niekonwencjonalne rozwiązania przybliżające je do naturalnych produktów i naturalnych metod pieczenia. Jednym z tych rozwiązań są rzemieślnicze młyny do ziarna o przeróżnych wydajnościach.
Są to młyny jednej z najstarszych manufaktur w Austrii wytwarzającej je od 77 lat. W ofercie znajdują się urządzenia o różnych wielkościach i wydajnościach: od małych młynów o wydajności 18-30 kg mąki aż do dużych młynów o wydajności pół tony mąki na godzinę. Najwięcej urządzeń austryjackiej marki pracuje w piekarniach USA i Kanady. Teraz dostępne są w Polsce, a znajdziemy je w ofercie BioPiekarza wraz z poradami i usługą uruchomienia młynów.
Uzupełnieniem oferty jest 8 gatunków ekologicznego ziarna: samopszy, płaskurki, komutu, orkiszu, jęczmienia, owsa, żyta i pszenicy.
Przykładowe młyny
A300: waga urządzenia 50 kg, pojemność leja ziarna: 15 kg
Ilość zmielonej mąki: 18-30 kg/godz.
A500: waga urządzenia 250 kg, pojemność leja ziarna: 42 kg
Ilość zmielonej mąki 50-95 kg/godz.
A700: waga urządzenia 700 kg, pojemność leja ziarna 85 kg
Ilość zmielonej mąki 70-125 kg/godz.
A1000: waga urządzenia 1000 kg pojemność leja ziarna 120 kg
Ilość zmielonej mąki 140-200 kg/godz.
A1600: waga urządzenia 2500 kg pojemność leja ziarna 180 kg
Ilość zmielonej mąki 400-500 kg/godz.
Kontakt do dystrybutora:
BioPiekarz Bogdan Smolorz, tel. 602 788 186