...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rzemieślnicze młyny do ziarna dostępne w Polsce

Współczesne rzemieślnicze piekarnie chętnie sięgają po niekonwencjonalne rozwiązania przybliżające je do naturalnych produktów i naturalnych metod pieczenia. Jednym z tych rozwiązań są rzemieślnicze młyny do ziarna o przeróżnych wydajnościach.

Są to młyny jednej z najstarszych manufaktur w Austrii wytwarzającej je od 77 lat. W ofercie znajdują się urządzenia o różnych wielkościach i wydajnościach: od małych młynów o wydajności 18-30 kg mąki aż do dużych młynów o wydajności pół tony mąki na godzinę. Najwięcej urządzeń austryjackiej marki pracuje w piekarniach USA i Kanady. Teraz dostępne są w Polsce, a znajdziemy je w ofercie BioPiekarza wraz z poradami i usługą uruchomienia młynów.

Uzupełnieniem oferty jest 8 gatunków ekologicznego ziarna: samopszy, płaskurki, komutu, orkiszu, jęczmienia, owsa, żyta i pszenicy. 

Przykładowe młyny

A300: waga urządzenia 50 kg, pojemność leja ziarna: 15 kg
Ilość zmielonej mąki: 18-30 kg/godz.

A500: waga urządzenia 250 kg, pojemność leja ziarna: 42 kg
Ilość zmielonej mąki 50-95 kg/godz.

A700: waga urządzenia 700 kg, pojemność leja ziarna 85 kg
Ilość zmielonej mąki 70-125 kg/godz.

A1000: waga urządzenia 1000 kg  pojemność leja ziarna 120 kg
Ilość zmielonej mąki 140-200 kg/godz.

A1600: waga urządzenia 2500 kg  pojemność leja ziarna 180 kg
Ilość zmielonej mąki 400-500 kg/godz.

Kontakt do dystrybutora:

BioPiekarz Bogdan Smolorz, tel. 602 788 186


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji