Piekarze przyznają, że modernizacja pieców ceramicznych RRK rozwiązuje problem wydzielania się sadzy, a co najważniejsze – podnosi jakość wypiekanych produktów. Czy można równocześnie działać ekologicznie, oszczędnie i bezpiecznie?
Artykuł pochodzi z lipcowego wydania magazynu Mistrz Branży
Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl |
Uproszczony sterownik, który dość łatwo można obsługiwać i naprawić w razie awarii.
Efektywne spalanie i obniżenie kosztów. Przejście z ekogroszku na groszek lub miał to obniżenie kosztów o 200-300 zł na tonie.
Ogrzewanie piekarni kotłami wyposażonymi w nowe palniki.
Ogień w palniku utrzymywany jest w cyklu ciągłym. Piec nie ulega naprężeniom, łatwo uzyskuje i kumuluje ciepło.
Pierwszy rok eksploatacji palnika pokrywa koszty zakupu i montażu!
Palnik nowej generacji bez problemu potrafi spalać węgiel, groszek brunatny, jak i groszek „rosyjski” dostępny na niektórych składach opałowych, który cenowo konkuruje z naszym krajowym.
autor: Ryszard Talarczyk, NEO-TECH