...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Śladami polskich smaków z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek

Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce o angielskim tytule „Polish Culinary Paths”. Chińska, japońska oraz koreańska wersja językowa to publikacje przygotowane dla Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Ambasady RP w Seulu.

Ponad 140-stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza wszystkich w niezwykłą podróż, przybliżając smaki i zapachy kuchni polskiej. Dzięki książce czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także popularne składniki oraz produkty. Rys historyczny uzupełniony jest legendami, podaniami, jak również odwołaniami do znanych osobistości (między innymi: Fryderyka Chopina, Mikołaja Kopernika, Marii Konopnickiej, Bolesława Leśmiana), sztuki i literatury. Publikacja zwiera ponadto 16 prostych przepisów kulinarnych.

Autorką książki i większości zdjęć jest Magdalena Tomaszewska-Bolałek - orientalista, badaczka kultury żywieniowej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS i blogerka kulinarna; zdobywczyni pierwszego Grand Prix dla Polski w prestiżowym międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards.


Wszystkie trzy wersje językowe dostępne są bezpłatnie w formie cyfrowej.
Wersja koreańska - https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_kr
Wersja japońska - https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_jp
Wersja chińska - https://issuu.com/msz.gov.pl/docs/pkp_ch

Wersja anglojęzyczna trafi do sprzedaży na początku kwietnia 2016 r.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji