...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Śniadanie Mistrzów - SweetTARGI2017

Gwiazdka na Wielkanoc? Podczas VIII edycji SweetTARGów wszystko jest możliwe! Przy naszym świątecznym stole zasiądą mistrzowie branży, którzy opowiedzą o swoim przepisie na sukces. Poznaj nazwiska zaproszonych osobistości i bądź już 25 marca z nami!

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek. Zwłaszcza te Wielkanocne! Musi być wyjątkowe, smaczne i bogate. Takie z całą pewnością będzie to, które zaserwujemy Wam tuż przed Wielkanocą podczas VIII edycji SweetTARGów.

 


25-26 marca codziennie od godz. 10.45 do naszego wielkanocnego stołu wyjątkowych gości zaproszą gospodarze spotkania, członkowie SweeTeam Poland, o bardzo śląskich duszach - Renata Martyna oraz Łukasz Wylenżek. Tym czym będą Was karmić będzie jednak nie tylko słodka i wytrawna strawa. A przede wszystkim wiedza. Zaproszone osobistości opowiedzą o swoich firmach i zdradzą swój przepis na sukces. Co zrobić by w dobie mody na dietę bezglutenową chleb był nadal towarem nr 1? Czy musi być ekologiczny? Jak łączyć tradycję z nowoczesnością by nie zagubić tego, co najważniejsze aby być trendy? Czy z każdej sytuacji kryzysowej jest wyjście? I po co w piekarni potrzebni są programiści? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi usłyszycie już wkrótce. Pierwszego dnia (sobota) swoim wieloletnim i bogatym doświadczeniem w branży podzielą się z Wami:

Emilia Kristof, Piekarnia Boguszowice Emilia Kristof Firma Rodzinna

 

 


Kontynuatorka rodzinnych tradycji piekarnictwa w Boguszowicach, od 1984 r. właścicielka piekarni i cukierni Emilia Kristof - Firma Rodzinna Sp. z o.o., którą rozwinęła z zakładu rodziców działającego od 1953 r. W firmie pielęgnuje stare śląskie tradycje przy współudziale nowoczesnej techniki oraz wiedzy dotyczącej ekologicznego prowadzenia zakładu.

Tadeusz Bączkowicz, Cukiernia Piekarnia Bączkowicz

 


Z wykształcenia technolog żywności. Od 1987 r. właściciel rodzinnej, ponad stuletniej piekarni. Od ponad 30 lat członek Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Bytomiu. Wraz z załogą zdobył sobie uznanie w branży i szacunek środowiska, o czym świadczą uzyskane wyróżnienia, m.in.: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów – Perła 2013”. Swoje wyroby sprzedaje w 6 sklepach firmowych, dostarcza je także do wielu restauracji na Śląsku.

Krzysztof Wysłucha, Zakład Piekarsko-Cukierniczy Wysłucha

 


Mistrz cukiernictwa i piekarstwa, związany z 80-letnim rodzinnym Zakładem Piekarniczo-Cukierniczym Albin Wysłucha. Absolwent Politechniki Śląskiej na Wydziale Organizacji i Zarządzania. Partner społeczny projektu „Partnerstwo na rzecz kształcenia zawodowego”, którego celem jest rozwój kształcenia zawodowego w zawodach branży spożywczej. Wspólnie z Szymonem Konkolem prowadzi Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego dla uczniów cukiernictwa i piekarstwa.

 


W niedzielę do stołu i rozmowy zaproszeni zostaną:

Bogdan Smolorz, BioPiekarz

 


Mistrz piekarstwa z blisko 40-letnim doświadczeniem, rodem ze Śląska, właściciel tradycyjnej piekarni w Grudyni Wielkiej oraz Specjalistycznej Pracowni Bezglutenowej w Reńskiej Wsi. Obie piekarnie posiadają certyfikat ekologiczny Bio Organic. Prowadzi również bazar ekologiczny Eko Bio Organic Centrum w Mikołowie.

Anna Berezowska, Cremino Bakery

 


Najpierw studentka architektury wnętrz, potem modelka, a obecnie właścicielka cukierni-kawiarni Cremino Homemade Bakery w Bielsku-Białej. Przyznaje, że dzięki modelingowi zainteresowała się cukiernictwem. Podczas sesji zdjęciowych, pokazów we Włoszech odkrywała słodki świat wypieków i deserów. Dba o indywidualność każdego wypieku, smak dostosowuje do gustu klienta, ważna jest dla niej także jakość produktów.

Magdalena i Tomasz Nowakowie, Sweet Home Silesia

 


Magdalena: Cukiernik z zawodu i zamiłowania, właścicielka pracowni artystycznej tortów i ciast Sweet Home Silesia by Magdalena Nowak w Katowicach. Ukończyła szkołę gastronomiczną w Tychach, doświadczenie zdobywała w tyskich cukierniach, szkoliła się u najlepszych cukierników w Łodzi i Warszawie. Do produkcji używa najlepszej jakości produktów dostępnych na rynku europejskim. Chętnie sięga po kwiaty jadalne i owoce z ekologicznych plantacji.

 

 

Tomasz:Współwłaściciel cukierni artystycznej i kawiarni Sweet Home Silesia by Magdalena Nowak w Katowicach. Członek zarządu europejskiego Międzynarodowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toques International Poland. Założyciel Kuźni Kucharzy Śląskich. Laureat i juror wielu konkursów kulinarnych. Autor artykułów i przepisów kulinarnych na portalach internetowych oraz w prasie branżowej. Promotor kuchni śląskiej.

Zapraszamy do Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach! Prócz Śniadania Mistrzów czekają Was liczne atrakcje jakich do tej pory na SweetTARGach jeszcze nie było! 

 


Porgram SweetTARGÓW -> KLIK!

SweetTARGI na Facebooku -> KLIK!

Zarejestruj się już teraz! -> KLIK

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji