...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

The École Nationale Supérieure de Pâtisserie - największa na świecie szkoła cukiernicza

Założona w 1984 i przejęta w 2007 przez Alaina Ducasse’a i Yvesa Thurièsa szkoła cukiernicza The École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) obecnie rozbudowuje swój kampus, by przyjąć jeszcze więcej studentów i stać się największym ośrodkiem na świecie.

 

W prestiżowej szkole kształcącej profesjonalistów w dziedzinach takich jak cukiernictwo, lodziarstwo, piekarstwo, czekoladziarstwo uczy się rocznie ponad 1500 studentów z ponad 60 krajów, pod okiem 17 mistrzów cukiernictwa i 25 profesorów akademickich. W ofercie są zarówno krótkie kilkumiesięczne kursy, jak i pełne programy studiów wyższych i podyplomowych. Na miejscu odbywają też kilkudniowe szkolenia prowadzone przez zwycięzców międzynarodowych konkursów. Tutaj uczyło się sporo wielkich nazwisk światowego cukiernictwa, wielu z nich wraca doskonalić swój warsztat. 

Potężny ośrodek zlokalizowany w Yssingeaux we francuskim regionie Haute-Loire ma obecnie 7000 m kw powierzchni edukacyjnej. Niebawem będzie rozbudowany o kolejne 2300 m kw, w tym trzy sale wykładowe, 4 nowoczesne laboratoria i 36 apartamentów dla studentów. Rozbudowa jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na szkolenia cukiernicze. 

ENSP jest częścią sieci szkół Ducasse’a edukujących w zakresie sztuki kulinarnej i cukierniczej. Rozbudowa ma nie tylko uczynić ją największym ośrodkiem na świecie i wspierać jej międzynarodowy rozwój, ale też umocnić pozycję regionu jako strategicznego punktu na mapie światowego cukiernictwa.

ESS

źródło: KLIK!

zdjęcie: Ecole Ducasse

 


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji