25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Choć w tym roku w środku tygodnia, Cake Festival Poland ponownie przyciągnął rzesze wielbicieli masy cukrowej. Mimo że nie wszystkie z 522 prac dojechały na miejsce, katowicki Spodek zmieścił takich ponad czterysta. 23-24 października zwiedzający mogli podziwiać niezwykłe dzieła dekoratorów i dekoratorek z Polski i nie tylko. Jury zgodnie potwierdziło, że tegoroczna edycja przerosła poziomem dotychczasowe. Po dwudniowych obradach wybrało laureatów poszczególnych kategorii i przyznało za szczytne miano The Best of Cake Festival Poland. Ku wielkiemu zaskoczeniu samej nagrodzonej przypadło ono już po raz drugi Malwinie Franczak, zdobywczyni tytułu z 2016 r.
Come back w wielkim stylu! Gwiazda Malwiny Franczak zabłysnęła na CFP 2016, dziś pokazała, że nie osiadła na laurach i wciąż rozwija swoje niesamowite zdolności
Festiwal zaskoczył także szeroką ofertą atrakcji towarzyszących. O to zadbali wystawcy, którzy oferowali premierowe produkty, specjalne rabaty i pokazy na żywo. Pokazy sugacrafterskie odbywały się także na scenie głównej, gdzie powstały, m.in. kwiaty cukrowe, figurka kobiecej sylwetki lub modny tort w stylu sparkling.
Tym razem na scenie pojawili się także specjaliści spoza słodkiej branży. Żaneta Geltz (redaktor naczelna magazynu „Hipoalergiczni”) i Zbigniew Bańkowski opowiedzieli o tym, jak nie rezygnując ze słodyczy i smacznego jedzenia, zadbać o zdrowie i sylwetkę. Piotr Sołtys i Marcin Juchniewicz (Vantis Holding) zapewnili wiedzę z zakresu marketingu, który sprzedaje, oraz o kompetencjach lidera w firmie XXI w. Była także mowa o rewolucji samochodowej, czyli pojazdach elektromobilnych (Anna Różańska, Michał Baranowski), a Grzegorz Zięba i Anna Nitkiewicz-Jankowska podzielili się tajnikami budowania własnej marki, w których ważną rolę odgrywa technika uwalniania.
Strefy tematyczne, czyli kolejna tegoroczna nowość, były dodatkowym atutem uboga-cającym świat słodkiej dekoracji. Niewątpliwie najbardziej apetyczna i spektakularna okazała się Strefa Lodów, w której pod okiem Tomasza Szypuły i reszty reprezentacji Polski z mistrzostw świata lodziarstwie (Łukasz Parzymski, Damian Wiśniewski, Rafał Macała) powstawały mistrzowskie desery lodowe, rzeźby z karmelu i czekolady oraz tort lodowy. Była dawka słodkości oraz wiedzy, były torty, które zachwycały, budziły kontrowersje, zaskoczenie, a nawet takie, które miały elementy świecące i ruchome. Przede wszystkim jednak były ogromne emocje – CFP pozostaje najważniejszym świętem branży dekoratorskiej w Polsce, a organizatorzy już zapowiadają kolejną edycję.
Aurora Czekoladowa fot. Lucas Jagla, Mateusz Nowak
CFP przyciąga najlepszych! W tym roku gościł polski team uczestników Coppa del Mondo della Gelateria 2018 (na zdjęciu z Aurorą Czekoladową z Mistrza Branży)
Festiwal w Katowicach odkrywa wiele polskich talentów, młodszych i starszych
Na stoisku naszej redakcji można było uzupełnić wydania Mistrza Branży oraz Mistrza Dekoracji, a także zdobyć najnowsze książki kulinarne
Wyniki Cake Festival Poland 2018 w 12 kategoriach
zdjęcia pierwszych miejsc w poszczególnych kategoriach