Kolejna niezwykle pięknie wydana publikacja pełna ciekawostek historycznych autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek już w przedsprzedaży! "Tradycje kulinarne Polski" to ponad 300 stron prezentujących kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność.
To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Książka wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej wraz z propozycjami miejsc do odwiedzenia oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski.
Publikacja ukaże się 6 grudnia 2023 roku. Będzie ją można pobrać również bezpłatnie w formiee-booka ze strony Fundacji Bunkatura - https://bunkatura.pl/tradycje-kulinarne-polski/
Aktualnie trwa przesprzedaż wersji drukowanej w promocyjnej cenie
>>> KUP TRADYCJE KULINARNE POLSKI
Medialnie projekt wspierają: Kuchniokracja, Podróże kulinarne, Radio Kulinarne oraz Wydarzenia kulinarne, a także redakcja Mistrza Branży.