Wszystkie produkty firmy Unifet® spełniają najwyższe standardy i normy opracowane dla producentów żywności. Potwierdzeniem tego jest uzyskanie w 2016r. certyfikatów.
Podobne artykuły
Dwie nowe margaryny od UNIFETReformulacja daje efektyTłuszcze do smażenia Spalona sprawa?UNIFET® Sp. z o.o. to dynamicznie rozwijająca się firma o wieloletniej tradycji i doświadczeniu, przywiązująca wielką wagę do wysokiej jakości oferowanych produktów oraz jak największej satysfakcji Klienta.
Stały rozwój firmy, wprowadzane innowacje oraz inwestycje pozwalają na umieszczenie UNIFET® Sp. z o.o. w ścisłej czołówce dostawców margaryn dla cukiernictwa i piekarnictwa na polskim rynku. Od początku działalności firma ściśle współpracuje z najbardziej znanymi i renomowanymi europejskimi producentami olejów i tłuszczów, co pozytywnie wpływa na jakość, konkurencyjność oraz pionierskość produktów.
UNIFET® Sp. z o.o. posiada własne certyfikowane laboratoria dzięki, którym każda partia towaru jest dokładnie analizowana w dbałości o najwyższą jakość wyrobów.
Bazując na własnych doświadczeniach i pracach badawczych a także na opracowaniach specjalistów krajowych i zagranicznych, firma produkuje pełną gamę margaryn dla przemysłu spożywczego, w tym najnowsze produkty: margaryny do ciast francuskich, tłuszcze niezbędne do produkcji lodów, tłuszcze cukiernicze, specjalistyczne tłuszcze mające zastosowanie na przykład w przemyśle mleczarskim, a także frytury używane do płytkiego i głębokiego smażenia.
Stale poszerzając ofertę zgodnie z zapotrzebowaniem rynkowym spółka UNIFET® posiada w ofercie również produkty CLEAN LABEL, tzw. czysta etykieta, które pokazują nowoczesność w działalności przedsiębiorstwa.
Zakończona w 2016 roku rozbudowa i modernizacji działu produkcji, części administracyjnej oraz socjalnej wskazuje na dynamikę rozwoju przedsiębiorstwa łączącego w sobie doświadczenie oraz innowacyjność.
Misją firmy UNIFET® Sp. z o.o. jest zapewnienie najwyższej jakości produkowanych wyrobów stosując wszelkie możliwe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne. Dlatego, aby wytwarzać produkty zgodne z oczekiwaniami i wymaganiami Klientów, zarząd spółki podjął decyzję o rozbudowie i modernizacji działu produkcji, części administracyjnej oraz socjalnej.
Ukończenie inwestycji, pełne zaangażowanie kierownictwa firmy oraz jeszcze wyższa świadomość pracowników przyczyniły się do wprowadzenia zintegrowanego systemu zarządzania. Wszystkie nasze produkty spełniają najwyższe standardy i normy opracowane dla producentów żywności.
Potwierdzeniem tego jest Uzyskanie W 2016 roku Certyfikatów:
ISO 22000 - międzynarodowa norma określająca wymagania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności dla organizacji w łańcuchu żywności.
BRC (British Retail Consortium) wyd.7 - międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, opracowany przez brytyjskie sieci handlowe. Określa szereg wymagań, które powinna spełnić dana firma, aby zapewnić najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów.
IFS (International Food Standard) wyd. 6 - międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności opracowany przez przedstawicieli niemieckiego handlu detalicznego. Jest standardem powszechnie uznawanym w całej Europie Zachodniej.