...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Valrhona świętuje setne urodziny

Już od 100 lat Valrhona produkuje czekoladę w L’Hermitage we Francji. Z tej okazji producent nie tylko zorganizował huczne obchody w Nowym Jorku w lutym, w których wzięło udział ponad 250 osób. Stworzył też nową czekoladę - Komuntu 80%.

Na nowojorskim przyjęciu w Les Halls des Lumieres został zaprezentowany potężny tort urodzinowy pokryty nową czekoladą. Nazwa nowego produktu - Komuntu - jest połączeniem słów kommuno (z języka esperanto “społeczność”) oraz Ubuntu, afrykańskiego wyrażenia, którego znaczenie brzmi “jestem, bo my jesteśmy”. Valrhona podkreśla, że wszyscy mieli wpływ na tworzenie nowej czekolady: od dostawców kakao po dostawców, klientów, współpracowników. Komuntu ma symbolizować całą stuletnią pracę nad tym, by uczynić świat lepszym miejscem, by pozyskiwać w sposób zrównoważony, uczciwy, etyczny. Opakowanie czekolady zostało zaprojektowane przez francusko-madagaskarską artystkę, Deborah Desmada. Limitowana edycja Komuntu jest dostępna w tabliczkach degustacyjnych 70 g i w 250-gramowych opakowaniach kaletek. Jak pisze producent, czekolada ma wyjątkowy charakter, drzewny posmak wzmocniony nutą prażonych nibsów.

 


Z okazji setnych urodzin Valrhona 29 szefów kuchni z całego świata zaprezentowało swoje receptury z użyciem czekolady Komuntu. Urodzinowe przepisy zostały zebrane i opublikowane w książce przeznaczonej dla klientów firmy. Prezentacje szefów kuchni i wykonania ich receptur można było także oglądać w mediach społecznościowych Valrhona.

źródło: https://www.valrhona-chocolate.com/100th-anniversary-komuntu 

zdjęcie: https://www.facebook.com/Valrhona 


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji