...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Van Houten – pierwsza różowa czekolada do picia

Po wielu deserowych wariacjach z czekoladą ruby i po czterech latach od jej wprowadzenia na rynek przyszedł czas na czekoladowy napój. Firma Van Houten – pierwszy na świecie producent czekolady do picia i marka należąca od 1998 roku do koncernu Barry Callebaut – rozpoczęła sprzedaż rubinowego proszku czekoladowego.

Produkt jest kierowany głównie do branży HoReCa, szczególnie do baristów i kawiarni. Ma inspirować baristów do poszukiwania kreatywnych rozwiązań i otworzyć branżę napojów czekoladowych na nowe doznania. Proszek Ruby służy do przygotowania zarówno ciepłych, jak i zimnych napojów, łatwo rozpuszcza się w mleku i napojach roślinnych. Podobnie jak rubinowa czekolada, napój ma nie tylko piękny kolor, ale i akcent owoców jagodowych oraz kremowość i delikatność w smaku. Na stronie internetowej Barry Callebaut można znaleźć receptury z użyciem nowego produktu.

 

 

Jak zapewnia producent, rubinowy proszek czekoladowy jest wytwarzany w 100% z ziaren kakaowych pochodzących ze zrównoważonych źródeł. Van Houten jest partnerem programu Cocoa Horizons prowadzonego przez Barry Callebaut, który koncentruje się na dobrobycie plantatorów kakao poprzez tworzenie samowystarczalnych społeczności, ochronę przyrody i dzieci.

 


 

Zdjęcia: https://www.barry-callebaut.com

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji