...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Walter Vogt – spotkanie z mistrzem!

Kruszwica już po raz drugi zaprosiła kilkudziesięciu najlepszych polskich cukierników i szefów kuchni na spotkanie z cyklu Celebrity Meeting.

Tym razem zaproszoną gwiazdą był wybitny argentyński mistrz deserów restauracyjnych Walter Vogt, który przez ostatnie 10 lat pracował jako profesor i szef kuchni w renomowanej szkole Espaisucre w Barcelonie.

7 grudnia 2016 roku w warszawskim Airport Hotel Okęcie goście mieli okazję wziąć udział w całodniowych warsztatach. W ich trakcie Vogt odkrywał krok po kroku tajniki przygotowywania deserów restauracyjnych. Podobnie jak w roku ubiegłym, kiedy to wiedzą dzielił się z polskimi cukiernikami Leonardo di Carlo, oprócz części teoretycznej można było na żywo zobaczyć warsztat szefa. Każdy przekonał się, jakiego tempa wymaga praca w restauracji oraz czym różną się wykonywane tam desery od wyrobów cukierniczych sprzedawanych w tradycyjnie. Można było również spróbować jednego z autorskich deserów mistrza i poczuć znakomite efekty jego pracy.

 

 

Co ciekawe, Walter Vogt po wielu lat pracy wciąż największą wagę przywiązuje do tego, co najprostsze – składników, które dobiera do deseru, wydobywając z nich to, co dla niego najważniejsze – bogaty smak. Mistrz wielokrotnie powtarzał, że wszystkie zabiegi stosowane prze cukierników to tylko efektowny dodatek. Możemy stworzyć najpiękniejszy deser świata, wykorzystać najmodniejsze składniki, jednak jeżeli nie będzie w nim odpowiednio zbalansowanych i dobranych smaków, to będzie on jedynie efektownym show.

Jaka jest recepta na sukces Waltera Vogta? Smak zaczyna się w głowie. Ważne jest, aby poznać podstawy sztuki cukierniczej, a następnie zacząć tworzyć własne, unikalne kompozycje. Nie zadowalaj się kompromisami. Nie improwizuj, musisz wiedzieć, jaki efekt chcesz uzyskać. I pamiętaj, że idealny deser powinien smakować zarówno laikom, jak i krytykom kulinarnym.

Jak zapowiadają Jacek Zięba i Katarzyna Noga z ZT Kruszwica, już za rok kolejne Spotkanie z Gwiazdą. Kto nią będzie? To na razie pozostaje słodką tajemnicą.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji