...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Wielkanocny poranek

autor: Michał Turzyński – jego wizjonerstwo i poczucie estetyki można obserwować między innym w Centrum Kreacji Master Martini, gdzie jest jednym z wykładowców i technologów.

RECEPTURA

Kruche włoskie
20 g margaryny Gioia
10 g cukru pudru
2 g żółtka
25 g mąki typu 500
5 g kakao

Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Zafoliować i odstawić na 15 minut to chłodni. Wywałkować ciasto na grubość 3mm wyciąć koło o średnicy 18 cm. Piec w temperaturze 175°C przez 12-14 minut.

Nadzienie
205 g Golden Dessert Crema Catalana

Crema Catalana zagotować i wylać w formę sylikonową (donat), następnie zamrozić

Blat kakaowy
100 g mieszanki FiorFiore Completo Cacao
37,5 g wody
37,5 g oleju

Wszystkie składniki mieszać przez 3 minuty na wolnych obrotach płaskim mieszadłem, wyłożyć do formy. Piec w temperaturze 190°C przez 13-15 minut.



Krem
80 g kremuu Caravella Gran Pistacchio

Po ostudzeniu nałożyć krem Caravella Gran Pistacchio i przykryć spód Crema Catalana.

Mus mango-pomarańcza
155 g puree mango
4 g żelatyny w listkach
75 g surogatu czekoladowego Centramerica Arancio
17 g pasty Variegato Arancia Dolce
 
Puree z mango podgrzać do 60°C, dodać namoczone listki żelatyny i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać Centramerica Arancio i Variegato Arancia wymieszać do jednolitej konsystencji. Po ostudzeniu do temperatury 22°C połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć do dużej formy (donat) i zatopić przygotowany wcześniej z Crama Catalana donat. Zamrozić.



Polewa
90 g surogatu czekoladowego Centamerica Limone
50 g oleju

Olej podgrzać do 45°C, dodać Centramerica Limone. Ostudzić do temperatury 24°C i oblać zamrożoną formę (donat).

Dekoracja
Surogat czekoladowy Centramarica, czekolada Ariba.




Michał Turzyński
– Cukiernictwo to dla niego nie tylko praca, ale także życiowa pasja. Niezwykle swobodnie czuje się w świecie czekolady i dekoracji . Wypieki traktuje jak swego rodzaju sztukę. Ciągłe wyznaczanie sobie coraz to nowszych celów i ogromne zaangażowanie w wykonywaną pracę pozwala mu na tworzenie kolejnych kompozycji smakowych czy struktur. Jego wizjonerstwo i poczucie estetyki można obserwować między innym w Centrum Kreacji Master Martini, gdzie jest jednym z wykładowców i technologów.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji