...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wielkie czekoladowe miasto – World Chocolate Masters 2018

„Futuropolis” – tak brzmi temat kolejnej edycji najbardziej prestiżowego konkursu dla chocolatierów. Realizując go, uczestnicy konkursu mają pokazać, jaką rolę za 10 lat będzie według nich pełnić czekolada w wielkich metropoliach.

Jeszcze nie zdążyliśmy ochłonąć po zmaganiach Łukasza Anioła w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters 2015, podczas gdy już zaczynają się przygotowania do kolejnej edycji. 22 września br. w Paryżu oraz w 20 krajach całego świata uczestniczących w zmaganiach o tytuł najlepszego chocolatiera ogłoszono temat następnej, który brzmi „Futoropolis”. W ceremonii otwarcia uczestniczyli najlepsi cukiernicy, szefowie i osobowości branżowe. W Polsce event został zorganizowany w Akademii Czekolady w Łodzi. W imprezie wzięło udział ponad 100 osób ze świata polskiej gastronomii, cukiernictwa wraz z ambasadorami marki Cacao Barry – Krzysztofem Ilnickim i Michałem Doroszkiewiczem oraz ambasadorami marki Callebaut.


Oficjalne ogłoszenie tematu World Chocolate Masters 2018 w Polsce odbyło się w łódzkiej Akademii Czekolady. W evencie wzięli udział polscy ambasadorzy marki Cacao Barry – Krzysztof Ilnicki i Michał Doroszkiewicz oraz ambasadorzy marki Callebaut – Marcin Paździor i Maciej Rosiński

Nowy temat konkursu zachęca uczestników do stworzenia ich osobistych wizji na temat ewolucji czekolady i jej wpływu na świat gastronomii. W samym sercu „Futuropolis” jest wizja przyszłości czekolady w przemyśle gastronomicznym i to musi być punktem wyjścia każdej pracy.  Uczestnicy będą mieli jeden dzień, aby stworzyć eksponat z czekolady o nazwie „Obywatele Futuropolis” , hybrydowe ciasto odzwierciedlające smaki „Futuropolis” oraz przekąskę czekoladową. W każdym z zadań będą musieli połączyć motyw przewodni i zamknąć go w kształcie, projektowaniu i prezentacji, a przede wszystkim w składnikach, z których będą korzystać.



– Nowością w tej edycji będą twórcze obozy startowe dla wszystkich finalistów w celu przygotowania ich do finału – mówi kierownik projektu WCM Marta Juanola. – Finaliści będę mieli okazję zobaczyć szczególne miejsca, gdzie wyselekcjonowani mentorzy i trenerzy pomogą im w rozwijaniu ich twórczego myślenia, ducha rywalizacji i zdobywaniu doświadczenia. Co więcej, uczestnicy oczywiście będę mile widziani w naszych lokalnych Akademiach Czekolady, gdzie będą mogli trenować swoje umiejętności, uzyskać wsparcie i pomoc technologiczną – zachęca Juanola.

Wstępem do zdobycia tego prestiżowego tytułu będą krajowe preselekcje. W ciągu następnych 2 lat reprezentanci 20 krajów wezmą udział w konkursach w skali regionalnej, które wyłonią ich reprezentantów. W Polsce będzie to miało miejsce podczas targów Expo Sweet w Warszawie – 26 lutego. W preselekcji zostanie wybrany kandydat, który będzie reprezentował region Europy Wschodniej: Polskę, Czechy, Słowację lub Węgry. Tylko jeden zawodnik z każdego kraju lub regionu zostanie nagrodzony tytułem „National/Regional Chocolate Master. Podczas światowego finału w październiku 2018 r. (miejsce zostanie ogłoszone podczas preselekcji) międzynarodowe jury wybierze nowego World Chocolate Master. W poprzedniej edycji Polska była reprezentowana przez Łukasza Anioła.

Aurora Czekoladowa

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji