Specjaliści i wirtuozi pracy z czekoladą po raz trzeci stanęli do rywalizacji o tytuł twórcy najlepszej praliny. Zwyciężyła Sylwia Halama z Cappuccino Cafe.
18 marca w MCK Katowice podczas drugiego dnia Sweettargów odbyła się 3. edycja Mistrzostw Polski na Pralinę. Wystąpiło w sumie 6 zawodników. Motywem przewodnim tegorocznej edycji były zapomniane smaki. Jury w składzie: Michał Iwaniuk (przewodniczący), Daria Marszałek, Agnieszka Woźniak, Katarzyna Smaga (ubiegłoroczna laureatka), Kamil Toczek, Maciej Wiśniewski oraz Maciej Majzon-Wójtowicz oceniało tym razem dwie prace – pralinę z formy oraz pralinę krojoną. A także pudełko (opakowanie) i koncept marketingowy. Najwyższe miejsce na podium zdobyła Sylwia Halama, która zaprezentowała praliny o smaku lemoniady i agrestu podane w czekoladowej szkatułce.
Wyniki 3. Mistrzostw Polski na Pralinę:
1 miejsce: Sylwia Halama
2 miejsce: Adam Wódczyński
3 miejsce: Izabela Woźniak
Wielkie brawa dla pozostałych uczestników: Urszuli Ryniec-Jędrzejewska (wyróżnienie), Natalii Matvichuk oraz Bartosza Wierzchowskiego.
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23923_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23921_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23920_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23919_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23918_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23917_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23916_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23915_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23914_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23913_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23909_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23908_500x344.jpg)
![](/public/artykuly-sponsorowane/910/6474/910_6474_23907_500x344.jpg)