Zainteresowanie szkoleniami w zakresie znakowania żywności przerosło nasze oczekiwanie. Już zaplanowaliśmy kolejny cykl spotkań w Warszawie – najbliższy odbędzie się w Cechu Piekarzy w Warszawie. Zapraszamy!
Podobne artykuły
Zmiana sytuacji prawnej żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowegoNaturalność żywności w ceniePraktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczychWspólnie z naszym Partnerem – Cechem Piekarzy w Warszawie – zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w organizowanych przez nas szkoleniach dot. znakowania żywności. Szkolenia będą prowadzone przez specjalistę ds. bezpieczeństwa i znakowania żywności Wiolettę Bogusz-Kaliś. Zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych cen, obowiązujących przy zgłoszeniu i wpłacie w 1 terminie!
Szkolenie odbędzie się w siedzibie Cechu Piekarzy w Warszawie ul. Radarowa 12 A (granatowa brama)
UWAGA: Liczba miejsc ograniczona!
Trener – Wioletta Bogusz-Kaliś. Posiada kilkuletnie doświadczenie w pracy w firmie JARS Sp. z o.o. na stanowisku specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności, gdzie prowadziła szkolenia m.in. z zakresu znakowania żywności, weryfikowała etykiety oraz tworzyła specyfikacje dla produktów spożywczych. Wykładała prawo żywnościowe na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim oraz prowadziła prelekcja na wielu konferencjach. To również autor ok. 40 publikacji poruszających zagadnienia prawa żywnościowego, w tym właściwego znakowania środków spożywczych oraz kosmetyków m.in. w Mistrz Branży, Przemysł Spożywczy, Przemysł Fermentacyjny Owocowo-Warzywny, Magazyn Przemysłu Mięsnego, Świat Przemysłu Kosmetycznego. Absolwentka warszawskiej SGGW, kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności dietetyka.
Szkolenie 1: 19 maja 2014 r. Warszawa
Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej
Program szkolenia
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie, tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników oraz pozostałe, jak: data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia
3. Nowe zasady znakowania wartością odżywczą
4. Zmiana krajowego rozporządzenia w sprawie znakowania środków spożywczych
5. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie oznakowanych
Szkolenie 2: 26 maja 2014 r. Warszawa
Znakowanie żywności nieopakowanej – szkolenie dla piekarni, cukierni, lodziarni
Program szkolenia
1. Udostępnianie informacji o alergenach w przypadku żywności nieopakowanej
2. W jaki sposób przekazać informacje o alergenach?
3. Wymogi znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe
4. Zasady podawanie informacji o składzie produktu, w tym o składnikach alergennych
i substancjach dodatkowych
5. Pytania i dyskusje
Szkolenie 3: 2 czerwca 2014 r. Warszawa
Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę
Program szkolenia
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie
4. Obliczanie wartości energetycznej
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą
Cena obejmuje: szkolenie wraz z materiałami szkoleniowymi, lunch oraz kawą.
Promocyjne ceny dotyczą osób lub firm zrzeszonych w Cechu Piekarzy w Warszawie, które zgłoszą się i opłacą szkolenie do 9 maja 2014 r.:
- Zgłoszenie dla 1 osoby – 300 zł netto (369 zł brutto)
- Zgłoszenie 2 osób z tej samej firmy – 500 zł netto (615 zł brutto)
- Zgłoszenie 3 osób – 700 zł (861 zł brutto), za każdą następną osobę 200 zł
Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 700 zł netto za 1 os. (861 zł brutto)
Koszt szkolenia dla firm niezrzeszonych w Cechu Piekarzy w Warszawie:
- Zgłoszenie dla 1 osoby – 400 zł netto (492 zł brutto)
- Zgłoszenie 2 osób z tej samej firmy – 600 zł netto (738 zł brutto)
- Zgłoszenie 3 osób – 800 zł (984 zł brutto), za każdą następną osobę 200 zł
Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 800 zł netto za 1 os. (984 zł brutto)
Więcej informacji na temat szkoleń
M: +48 881 610 660
T: +48 32 729 96 80
prenumerata@MistrzBranzy.pl
Osoby zainteresowane rezerwacją i opłaceniem szkolenia prosimy o pobranie, wypełnienie i odesłanie poniżej zamieszczonego formularza PDF.
Magorex oraz KDS Drukarnia Opakowań
Weź udział w szkoleniu i zyskaj – Każdy z uczestników szkolenia może wygrać jeden z zestawów blach wypiekowych, które ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX.
Komplet 10 szt. blach wypiekowych z AluSteel - stali dwustronnie powlekanej aluminium. Blachy energooszczędne - skutecznie skracają czas wypieku.Blacha perforowana. Wymiary 60x40 cm. 3 ranty pod kątem 90° i 1 rant pod kątem 45° i wysokości 2 cm. Grubość blachy 0,75 mm.
Wartość nagrody: 250 zł netto / komplet