...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Zapraszamy do projektu: Polskie rzemiosło w drodze do Europy

Poznanie systemu kształcenia zawodowego we Francji, wymiana doświadczeń w zakresie szkoleń zawodowych, poznanie nowoczesnych technologii, receptur oraz zdobycie nowych kompetencji – to główne cele nowego projektu "Polskie rzemiosło do Europy", organizowanego przez Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Katowicach.

Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Katowicach, w partnerstwie ze Śląskim Cechem Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach oraz Izbą Rzemiosła i Rękodzieła w Ille-et-Vilaine w Rennes (Francja), rozpoczął realizację projektu "Polskie rzemiosło w drodze do Europy".

Projekt polega na organizacji tygodniowej wymiany międzynarodowej do Francji dla 21-osobowej grupy uczestników. Instytucją przyjmującą jest Izba Rzemieślnicza w Rennes. Wyjazd do Francji, zaplanowany na maj 2014 r., poprzedzony będzie szkoleniem kulturowym i językowym. 

Kto może brać udział w projekcie?

Osoby stanowiące grupę docelową będą rekrutowane spośród właścicieli, współwłaścicieli lub pracowników zakładów rzemieślniczych branży spożywczej zrzeszonej w katowickim Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości i Śląskim Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach oraz samych pracowników zatrudnionych w Cechach, zajmujących się kształceniem zawodowym osób dorosłych i młodocianych oraz aktywną działalnością na rzecz przedsiębiorców. Uczestnicy będą mieć okazję poznać system kształcenia na miejscu, zarówno we francuskich firmach rzemieślniczych, jak również w nowoczesnych ośrodkach szkoleniowych.

Projekt będzie stanowić znakomitą okazję do zdobycia nowych kompetencji oraz zwiększenia motywacji uczestników projektu do nauki języków obcych. 

Kryteria doboru uczestników projektu:

1. doświadczenie w szkoleniu osób młodocianych i/lub dorosłych w branży cukierniczej/piekarskiej/rzeźniczo-wędliniarskiej,

2. status przedsiębiorcy zrzeszonego w Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Katowicach lub Śląskim Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach reprezentujący jeden z 3 wymienionych zawodów w pkt 1. lub pracownik wskazanych Cechów, 

3. właściciel, współwłaściciel lub pracownik zrzeszonego zakładu rzemieślniczego,

4. podstawowa znajomość języka angielskiego lub francuskiego,

5. motywacja do udziału w wymianie doświadczeń.

Najważniejsze cele projektu:

1. zapoznanie się z modelowym systemem kształcenia zawodowego we Francji,

2. wymiana doświadczeń w zakresie szkoleń zawodowych z partnerami francuskimi,

3. poznanie nowoczesnych technologii, tajników, receptur w branży spożywczej,

4. zdobycie nowych kompetencji.

 

Więcej informacji:

Joanna Nowak, Dyrektor Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Katowicach

ul. Mickiewicza 32, 40-085 Katowice
tel./fax 32 259 98 97, 258 97 54
tel. kom. 797 996 444
www.cech.katowice.pl


Projekt finansowany jest ze środków Programu Leonardo da Vinci - Uczenie się przez całe życie.


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji