...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Mistrzostwa Śląska Cukierników 2016

SweetTARGi 2016 były areną emocjonujących i jakże smacznych II Mistrzostw Śląska Cukierników, którymi zawiaduje cukiernik Łukasz Anioł (rodowity Ślązak). Zawodnicy mieli do przygotowania ciasto dnia, inspirowane pieśnią "Gdybym Ci ja miała" i przekonać do swoich propozycji wysokiej klasy jurorów. Lekko nie było :)

Podstawowym celem konkursu było kultywowanie śląskiej sztuki cukierniczej i deserowej z wykorzystaniem najnowszych technik oraz naturalnych produktów, wdrażanie nowoczesnych trendów branży na Śląsku. Drugim celem konkursu jest promowanie Śląska poprzez wiedzę, umiejętności i talenty uczestników. Warto dodać, że mistrzostwa cieszą się coraz większym zainteresowaniem i rozwijają się w najlepsze.

W konkursie uczestniczyły dwuosobowe zespoły. Każda drużyna musiała wykonać Ciasto Dnia w zgodzie z podaną tematyką pieśni „Gdybym Ci ja miała” z powieści „Krzyżacy” Henryka Sienkiewicza. Mało że temat był trudny, to jeszcze jury wymagające.

W jury Mistrzostw Śląska Cukierników 2016 zagościły takie tuzy polskiego cukiernictwa, jak Bożena Sikoń-Wojtal – mistrzyni cukiernictwa, która przewodniczyła jurorom, Jarosław Nowakowski, Marcin Paździor, Maciej Rosiński. Wśród jurorów były również wschodzące gwiazdy, czyli Adam Jop (ubiegłoroczny zwycięzca) oraz Marcin Zych – w roli jurora technicznego.

 

Jury zgodnie nagrodziło następujące zespoły:
I miejsce: Sebastian Łazarczyk i Franciszek Worytko (Pracownia Cukiernicza „Kwiatek”);
II miejsce: Grzegorz Śmiertka (technolog Eco Trade Sp. Z o.o.) i Aleksander Zięba (Lunch Bar Avokado);
III miejsce: Sylwia Bednorz i Robert Szałek (W Międzyczasie Coffee&Restaurant).

Wyróżnionym zespołom serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do obejrzenia smakowitych prac (w obiektywie Anny Adamowicz).

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji