...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , IBIS, materiał promocyjny

ATLAS – nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarniczych

System załadunku i rozładunku ATLAS i piece termoolejowe IBIS to gwarancja ekonomii wynikającej ze wzrostu produkcji przy zachowaniu najwyższej jakości i równomierności wypieków.

Właściciele piekarni rzemieślniczych borykają się z pro­blemami „brakujących rąk do pracy”, koniecznością re­dukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. Kluczowymi czynnikami pozostają również jakość pieczy­wa i wydajność produkcji. Odpowiedzią na te wszystkie kwestie ze strony polskiego producenta maszyn i pieców piekarniczych
– firmy IBIS – jest system załadunku i rozładunku ATLAS zapro­jektowany na miarę współczesnej piekarni. Należy mieć na uwa­dze, że automatyzacja piekarni nie oznacza rezygnacji z produkcji rzemieślniczej.

 

Koniec z dźwiganiem ciężkich aparatów załadowczych i wyładunkiem łopatami
Ręczny załadunek wymaga tężyzny fizycznej. Nieustanne dźwiganie aparatów załadowczych może prowadzić do bólu pleców i innych urazów, będących następstwem przeciążeń układu mięśniowo­-szkieletowego. System załadunku i rozładunku ATLAS przejmuje najcięższą pracę fizyczną i jednocześnie odciąża pracowników. Do obsługi zestawu składającego się z dwóch pieców PKT 6.270 o łącznej pow. wypiekowej 54 m2 i systemu ATLAS potrzebny jest tylko jeden operator odpowiedzialny za umieszczenie na czas wózków z bocznymi aparatami załadowczymi w stacji dokującej.

Oszczędność czasu i gwarancja bardzo wysokiej jakości wypieku
Załadunek i rozładunek odbywa się automatycznie oraz trwa bardzo krótko, przy czym jest realizowany z dokładnością co do sekundy. Tylko i wyłącznie piece termoolejowe (ze względu na swoją budowę) dają możliwość wypieku wsad za wsadem przez 24 godziny przy zachowaniu niepowtarzalnej atmosfe­ry pieczenia i równomierności wypieku. Szybkie zasadzanie i rozładowywanie gwarantuje mniejsze wychładzanie się pie­ców, natomiast przy produkcji ciągłej skrócenie czasu produkcji chleba o nawet 20%.

ATLAS to rozwiązania XXI wieku
Automatyka firmy Siemens daje gwarancję niezawodności i cią­głości pracy. Mocną stroną systemu IBIS ATLAS są serwonapędy charakteryzujące się niespotykaną wydajnością i niezawodnością w działaniu. Wykorzystuje się je wszędzie tam, gdzie kluczowym elementem są pozycjonowanie, dynamika ruchu i konieczność precyzyjnego sterowania.



Automatyzacja załadunku i wyładunku
Proces ładowania ciasta na aparat załadowczy może przebiegać na kilka sposobów:
• ręczne wykładanie ciasta z koszyków garowniczych bezpo­średnio na taśmę,
• ręczne rozładowywanie bocznych aparatów załadowczych bezpośrednio na taśmę,
• automatyczne pobieranie ciasta z aparatów załadowczych na stół pośredni. Wózek z aparatami umieszczany jest w stacji dokującej. Sterowanie piecami i systemem ATLAS odbywa się z poziomu pulpitu operatorskiego (znajdującego się na stacji dokującej)

Olej termalny, będący medium grzewczym w piecach termoolejowych, zapewnia szybką cyrkulację i jest błyskawicznie rozprowadzany w panelach grzewczych. Technologia gwarantuje zawsze równy rozkład temperatury w komorach wypiekowych co przekłada się na równomierny wypiek. Ze względu na łagodną atmosferę piece termoolejowe mają najlepsze właściwości wypiekowe.


Dostępne są różne warianty rozładunku pieców:
• ręczne zdejmowanie produktów z taśmy i odkładanie na wózki do studzenia,
• automatyczny rozładunek produktów na wózki do studzenia,
• rozładunek na taśmę transportującą produkty do magazy­nu. Taśma zakończona jest ślizgiem i obrotowym stołem odbiorczym. 

 

TERMOSYSTEM – technologia przyszłości
Olej termalny, będący medium grzewczym w piecach termoolejowych, zapewnia szybką cyrkulację i jest błyskawicznie rozprowadzany w panelach grzewczych. Technologia gwarantuje zawsze równy rozkład temperatury w komorach wypiekowych co przekłada się na równomierny wypiek. Ze względu na łagodną atmosferę piece termoolejowe mają najlepsze właściwości wypiekowe.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji