13 listopada br. Polski Związek Producentów Roślin Zbożowych organizuje konferencję prasową „Smaczne i zdrowe – nasze produkty zbożowe”, która odbędzie się 13 listopada o godzinie 12.00 przy ulicy Hożej 66/68 w Warszawie (siedziba KZSM).
Tematem konferencji będzie zapobieganie spadkowi spożycia pieczywa w Polsce, a także promocji produktów pełnoziarnistych prowadzonej w ramach Funduszu Promocji Żywności.
W spotkaniu udział wezmą:
Lucjan Zwolak – p.o. prezesa Agencji Rynku Rolnego – instytucji administrującej Fundusze Promocji Żywności,
Stanisław Kacperczyk – prezes zarządu Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych (PZPRZ) – organizacji branżowej promującej polskie pieczywo i produkty pełnoziarniste,
dr inż. Ewa Sicińska, Katedra Żywienia Człowieka SGGW – zwiększająca świadomość konsumentów na temat produktów spożywczych,
Marek Gąsiorowski, Slow Food Polska – znawca polskiej kuchni i tradycji kulinarnej,
przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi – instytucji promującej polską żywność w kraju i na świecie.
Termin i miejsce: 13 listopada, godz. 12.00, Warszawa, ul. Hoża 66/68 siedziba KZSM).