25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Aromatyczna kawa smakuje najlepiej w duecie z ulubioną książką – wiedzą o tym miłośnicy kawy i COSTA COFFEE. Kawiarniana biblioteka będzie się sukcesywnie powiększać o książki brytyjskich autorów – to efekt współpracy COSTA COFFEE z Wydawnictwem Prószyński i S-ka.
W niedzielę, 21 lutego, zaczynają się 8.Targi Expo Sweet, na których zaprezentowane będą nowe rozwiązania biznesowe dla sklepów piekarniczych i cukierni. Jednym z ważniejszych tematów będzie serwowanie kawy i kanapek.
Podczas jubileuszowych 20. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro sektor kawowy ukaże się odwiedzającym w nowej odsłonie. Po raz pierwszy zostanie zorganizowana strefa Coffee Village, w której zaprezentują się producenci kawy.
Fugas (fougasse) to jeden z najstarszych francuskich wyrobów ciastkarskich, który współcześnie zdumiewa różnorodnością. Jedne fugasy są podobne do pizzy, inne przypominają briosze, tymczasem jest to wyrób pośredni pomiędzy pizzą a brioszą.
W branży lodziarskiej rośnie popularność lodów gastronomicznych – z udziałem warzyw, pikantnych dodatków oraz serów długo dojrzewających. Jak sprzedać taki produkt w lodziarni? I co – prócz lodów – można podać w lodziarni? Tego m.in. dowiedziałam się z rozmowy z mistrzami z niewielkiej lodziarni Glorioza.
Przypominamy wszystkim Czytelnikom, że to już ostatnie chwile, aby pobrać bezpłatne zaproszenia na największe targi cukierniczo-lodziarskie w Polsce – Expo Sweet 2016. Bezpłatne zaproszenia będą dostępne jeszcze tylko do 17 lutego, zatem warto się pospieszyć.
Jaka jest współczesna businesswoman? Z jakim skutkiem godzi różne role w życiu i biznesie? Jak może uwolnić kreatywność w zarządzaniu firmą poprzez wartości? Zapraszamy na niecodzienne Spotkanie poświęcone przedsiębiorczym Paniom z naszej branży – 13 marca 2016 r. podczas SweetTARGÓW.