25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Młodość, pasja i rock and roll! Tak najkrócej można podsumować tegoroczną edycję konfrontacji adeptów sztuki cukierniczej i piekarskiej na targach branżowych SweetTARGi 2014.
Wiele przedsiębiorstw koncentruje wysiłki na maksymalnej optymalizacji procesów sprzedaży, szukając tam największych korzyści. Warto jednak zwrócić również uwagę na obszar gospodarowania surowcami, ponieważ także tam możemy znaleźć oszczędności przy wsparciu zintegrowanego systemu informatycznego.
1 marca br. podczas katowickich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi poznaliśmy laureatów trzech konkursów zorganizowanych dla wystawców: Produkt Roku, Cukiernia/Piekarnia Roku, Złoty Pączek. Nie zabrakło wyróżnień pozakonkursowych, m.in. dla naszej redakcji za Sweet Strefę Mistrza Branży!
Zaledwie 3 punktami Anna Krawczyk i Weronika Stimma, uczennice Zasadniczej Szkoły Spożywczej w Bydgoszczy, zwyciężyły w IV Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych 2014, które odbyły się 20 lutego br. Warto dodać, że dziewczyny szkoliły się w bydgoskiej pracowni Cukierni Sowa.
Jak wygląda aktualna systematyka dodatków do żywności zgodnie z rozporządzeniem nr 1129/2011, która ułatwia wyszukiwanie interesujących nas środków spożywczych w odpowiednich kategoriach żywności – opisałem w poprzednim wydaniu MB (lipiec-sierpień 2013).
Dekoracje kwiatowe są uniwersalnym oraz eleganckim dodatkiem przystrajającym salę balową, suknię panny młodej, a nawet... tort! I to niekoniecznie tort weselny. Coraz częściej motywy kwiatowe są widoczne na tortach upieczonych na różne okazje. Pytanie tylko, jakie kwiaty wybrać?