25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Szarlotka, tarta z gruszką, a może ciasto dyniowe? Jesień inspiruje do działania i... krojenia owoców i warzyw. Zapraszamy do konkursu, w którym do wygrania są ekskluzywne deski polskiej marki Diego Totti.
W Warszawie przy ul. Marszałkowskiej 9/15 powstaje właśnie pierwsze w Polsce Muzeum Prawdziwej Czekolady, w którym znajdzie się wszystko to co, wiąże się z historią i wytwarzaniem czekolady. Inicjator, Manufaktura Czekolady Chocolate Story, ogłosił właśnie akcję pozyskiwania eksponatów.
Pierogi, piernik, jabłka, miód i alkohol - wszystko, co pojawiało się od wieków na polskim stole, zagościło też w najnowszej publikacji Magdaleny Tomaszewskiej Bolałek, która już jest dostępna!
Unikalną aplikację komputerową, która pozwoli małym i średnim piekarniom zoptymalizować procesy technologiczne, a tym samym ograniczyć marnotrawienie żywności i emisję CO2, opracowuje międzynarodowy zespół ekspertów z udziałem naukowców z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.
Balansując między świetną koniunkturą i falą bankructw, branża piekarnicza weszła w okres silnych turbulencji. Mimo że według prognoz jej wartość wzrośnie o 3,8% w skali roku, wiele piekarni stanęło przed dużymi wyzwaniami.
Właścicielki pracowni „torty na zamówienie” oraz cukiernie i kawiarnie mogą zamówić w firmie Marcina Dorosia taśmę rantową do tworzenia deserów na zimno oraz minicylinderki do formowania i wypieku deserów.