25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Współczesne piekarnictwo od lat odchodzi od ręcznych metod planowania i zarządzania produkcją. Chcąc zwiększyć konkurencyjność, niezbędne są nowoczesne systemy informatyczne wspomagające zarządzanie, wyrób, przechowywanie oraz zbyt produktów.
Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.
Francuskie cukiernictwo bez masła, jaj, śmietany - czy to w ogóle możliwe? W Hong Kongu powstała pierwsza na świecie cukiernia specjalizująca się we francuskich wypiekach i deserach w całkowicie wegańskiej odsłonie.
Po trzech latach intensywnych prac, producent czekolady Lindt & Sprüngli AG, otworzył dla zwiedzających pięciokondygnacyjne centrum z mierzącą ponad 9 metrów fontanną czekolady.
Chefs for change to kolejny projekt kampanii Roślinniejemy. Cukiernicy, kucharze i inni propagatorzy kuchni roślinnej dołączają do wspólnego głosu, który ma przekonać, że zwrot ku produktom wegańskim oznacza zmianę na lepsze. Patryk Szczepański deklaruje, że również w cukiernictwie.
Kawa do sernika, herbata do szarlotki. A jakie słodkości pasują do wina? Ceniona w branży sommelier, Anna Musialik, radzi jakimi zasadami kierować się w słodko-winnym pairingu, skupiając się na królowej jesieni - czekoladzie.
Mimo wielu trudności związanych z sytuacją epidemiologiczną, 6 września chleb ponownie stał się bohaterem wydarzenia, który zrzeszyło wszystkich jego amatorów, twórców i pasjonatów.