25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Bardzo udany sezon lodowy 2018 przeszedł do przeszłości. Większość lodziarni została już zamknięta, ale te, które prowadzą sprzedaż przez cały rok zaczynają prawdziwą walkę o klienta. Jak będą przekonywać do jedzenia lodów zimą?
Wielkimi krokami zbliża się święto najsłynniejszego rogala. Zgodnie z tradycją w Poznaniu twórcom oryginalnych świętomarcińskich słodkości będą wręczane certyfikaty. Zapraszamy do udziału w wydarzeniu!
Urban Coffee Marathon stanowi część największego cyklu miejskich festiwali kawy w Europie Środkowej. We Wrocławiu udział w nim wzięło ponad 45 kawiarni. Maraton ogarnia Polskę i Europę. Odbywa się w Berlinie i Pradze, na polskim podwórku w Poznaniu, Warszawie, Trójmieście, Krakwie, Łodzi i Wrocławiu.
Dwie wrocławskie inicjatywy – Wrocław Na Talerzu i Wrocławski Bazar Smakoszy – oraz piekarnie, cukiernie i pasjonaci wypieków połączyli swoje siły i przygotowali jedyną w swoim rodzaju drożdżówkę z historią w tle.
Okres przed Bożym Narodzeniem to wyjątkowy czas dla branży piekarniczej, cukierniczej i horeca, wymagający odpowiedniej oprawy graficznej. Dlatego w ofercie firmy KRAM pojawiła się nowa seria opakowań z okolicznościowym nadrukiem.
W Polsce je się coraz mniej pieczywa. Między 2010 a 2016 rokiem jego spożycie spadło aż o 1/4! Pod wpływem tych uwarunkowań krajowa branża piekarnicza przeszła ogromne zmiany. Przedsiębiorstwa, które chcą się dalej rozwijać muszą iść z duchem czasu.
Choleryk? Perfekcjonista? Meloman? Bardziej Pastry czy po prostu Chef? Mistrz! Maciej Rosiński, trener polskiej kadry na mistrzostwa w Luksemburgu, przekonuje, że między kuchnią a cukiernią istnieje tylko cienka granica.