25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Bezpośredni kontakt między klientem a producentem pozwala na zbudowanie wzajemnej relacji opartej na zaufaniu. Co jednak zrobić w przypadku, gdy jest on niemożliwy? Rozwiązaniem tego problemu mają być poświadczające jakość certyfikaty. Ta idea jest słuszna, pod warunkiem że dokumenty wystawiane są w sposób rzetelny.
Czy ktoś, kto zawodowo zajmuje się żywieniem terapeutycznym, może napisać książkę z przepisami na desery? Czy znajdziemy w niej recepturę na tiramisu? I czy deser w ogóle może być zdrowy?
Polacy przepadają za wspólnymi posiłkami, zwłaszcza poza domem. Jednak stołowanie się w knajpach czy restauracjach to czasem spory wydatek. Coraz częściej zatem wybierają jako alternatywę spotkań towarzyskich wspólne ucztowanie w domu. To może być świetna okazja dla producentów i sprzedawców żywności.
Dwie hale, cztery dni pokazów i nowoczesne rozwiązania dla piekarni i cukierni – tak prezentowała się dziewiąta już edycja Targów Hert. Firma przedstawiła rozwiązania, które powstały w odpowiedzi na obecnie panujące na rynku piekarsko-ciastkarskim trendy.
O nieuczciwych praktykach sieci handlowych i nierównej pozycji negocjacyjnej producentów żywności wiadomo od dawna. Ostatnie żądania pewnej sieci względem dostawców branży mleczarskiej przelały czarę goryczy. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów – na prośbę ministra Sawickiego – ma zbadać, czy sieci nie łamią prawa.
Od niedawna na stronie internetowej Ministerstwa Edukacji Narodowej działa mapa szkół zawodowych. Nowe narzędzie pozwoli gimnazjalistom i ich rodzicom porównać ofertę szkół zawodowych działających w okolicy, a nawet rozważyć wybór zawodowej ścieżki edukacji, jak zapewnia minister Joanna Kluzik-Rostkowska.
Pod koniec sierpnia znowu poznamy Piekarza Roku, wybierzemy najlepszą Rzeźbę Piekarsko-Cukierniczą, a dodatkowo najpiękniejsze dziewczyny będą walczyć o tytuł Miss Piekarzy i Cukierników! Gdzie? Oczywiście w Jaworze, 28-30 sierpnia.