![Tłuste pączki, kreple i purcle](/public/artykuly-sponsorowane/no-photo-136x94.jpg)
Tłuste pączki, kreple i purcle 1
Historia pączkiem się toczy. Nawarstwia się, biegnie wielotorowo i tworzy tradycje, które wciąż ewoluują. O różnych kolejach pączka pisze Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz z firmy Eco Trade.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Historia pączkiem się toczy. Nawarstwia się, biegnie wielotorowo i tworzy tradycje, które wciąż ewoluują. O różnych kolejach pączka pisze Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz z firmy Eco Trade.
więcejWiele firm decyduje się w tłusty czwartek na zakup pączków dla pracowników czy kontrahentów. Taki wydatek można zazwyczaj rozliczyć w kosztach podatkowych - fiskus jest coraz bardziej elastyczny w tym temacie.
więcejW ubiegłym roku w Piotrkowie Trybunalskim – specjalnie na Biesiadę Piwną – przygotowano pączki na podstawie receptury z 1885 r. Na pomysł reaktywowania wyrobów XIX-wiecznych cukierników wpadł historyk Tomasz Kruz, w czym pomógł mu młody piotrkowski cukiernik Kamil Migdał i Browar Sulimar.
więcejZatrudniasz cudzoziemców lub przygotowujesz listę płac dla obcokrajowca? - skorzystaj z gotowych rozwiązań w oparciu o praktyczną interpretację przepisów!
więcejChcesz spróbować sił w II Zespołowych Mistrzostwach Młodych Cukierników i Piekarzy, które odbędą się 4-5 marca br. podczas katowickich targów SweetTarg? Na zgłoszenia młodych, odważnych organizator czeka do 15 lutego!
więcejAgencja Rynku Rolnego zaprasza przedsiębiorców branży spożywczej do wzięcia udziału w imprezie targowo-wystawienniczej SIAL China 2013, która odbędzie się w dniach
7-9 maja 2013 r. w Szanghaju.
Coraz mniej wolnych miejsc na Trójmiejskich Warsztatach Kulinarnych. Warsztaty schodzą jak ciepłe drożdżówki. Kto jeszcze się nie zdecydował, radzimy się pośpieszyć, bo nie będzie wyboru.
więcej