25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
24-27 kwietnia br. w Poznaniu odbyły się dwa ogólnopolskie turnieje dla uczniów w zawodzie cukiernik oraz piekarz, zorganizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą wspólnie z poznańskim Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego.
Przedsiębiorco, wypłacasz zasiłek? Starasz się o zasiłek? Kompletujesz dokumenty? Sprawdź, jakie zaczęły obowiązywać zasady dokumentowania prawa do świadczeń pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa.
Dzięki funduszowi stypendialnemu im. J. i J. Putka, rok 2012 okazał się szczęśliwy dla 15 młodych, zdolnych ludzi z niezamożnych rodzin. Każda z tych osób otrzymała finansowe wsparcie na kontynuację edukacji na studiach wyższych.
Słowo „polepszacz” mieści w sobie chyba najwięcej negatywnych emocji i skojarzeń związanych z wypiekiem chleba. Z jednej strony polepszacz jest odbierany jako niechciany dodatek, z drugiej strony wydaje się, że trudno bez niego w dzisiejszych czasach bezproblemowo produkować dobre jakościowo pieczywo.
Od 21 kwietnia obowiązują nowe wzory zaświadczeń lekarskich o czasowej niezdolności do pracy – ZLA oraz ZLA/K. Z obiegu nie znikną jednak dotychczas funkcjonujące druki, bowiem pozostają one w użyciu do 31 grudnia 2012 r.
26 maja w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, odbędzie się Piknik Programu Poznaj Dobrą Żywność. Tematem przewodnim imprezy będzie zbilansowana, zdrowa dieta, szczególnie dla matek i dzieci.