25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Wejście w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności to gorący temat. Ustalenie wielkości czcionki, konieczne oznaczanie alergenów czy podanie miejsca pochodzenia surowców to najmniej kłopotliwe obowiązki producentów.
Nie da się zaprzeczyć, że mistrz piekarstwa Cezary Sarzyński na dobre zakogucił rodzinę, Kazimierz Dolny i przy okazji świat. Z koguta plecionego z ciasta chałkowego zrobił silną markę.
W filmie Szef Jona Favreau z 2014 r. Twitter w kuchni staje się równie ważny, jak pieprz i sól, a internetowe dyskusje o żywności decydują o być albo nie być restauracji. Ten obraz pokazuje rolę i siłę mediów społecznościowych.
Katowice, 22 kwietnia 2016 r. „Najczęściej popełniane błędy w znakowaniu żywności. Wyjaśnienie wymagań rozporządzenia 1169/2011 oraz innych przepisów dotyczących znakowania żywności” – tak brzmiał temat szkolenia przeprowadzonego przez Wiolettę Bogusz-Kaliś.
Serdecznie zapraszamy na dwudniowe szkolenie z Figurek 3d. Uczestnicy szkolenia pod okiem znanej sugarcrafterki Katarzyny Gębickiej, będą mogli rozwinąć swoje umiejętności dekoratorskie właśnie w dziedzinie tworzenia figurek 3d
Dla Renaty Martyny – jak dla każdego sugarcraftera – styl angielski to sztuka. Z tą różnicą, że zamiast fantazyjnego tortu w kształcie sukni ślubnej, instalacji igrającej z grawitacją czy modnych figurek bajkowych ona woli rzeźbić ciemne postacie powstańców warszawskich z karabinami w dłoniach, wykrzywionymi z bólu twarzami.