25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Budowanie własnej marki i rozkręcanie biznesu to ciężki kawałek chleba, zwłaszcza gdy konkurencja na rynku jest liczna. Dlatego trudno się dziwić, że w Polsce franczyza rozwija się w najlepsze, a rodzimi przedsiębiorcy coraz chętniej sięgają po gotowe rozwiązania.
Nigdy nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej. Tak od 34 lat MIWE, niemiecki producent pieców modułowych, udoskonala serię znanych z elastyczności modeli „condo”. W tym roku zaproponował premierowe, innowacyjne rozwiązania – może nie jest to rewolucja, ale z pewnością istotna poprawa pracy w piekarni czy cukierni.
Mikrofirmy nie doceniają wagi zatorów płatniczych. Ponad 30% małych przedsiębiorców nie wie, w jaki sposób mogą zmusić kontrahenta do zapłaty należności. Skutkiem może być utrata płynności finansowej i konieczność zamknięcia działalności – informuje Newseria.pl
Wyobraź sobie, jak przed Twoim sklepem ustawia się kolejka klientów. Zanim jeszcze sklep zostanie otwarty, oni już zostali poinformowani, co dziś nad ranem zostało dla nich wypieczone, a nawet który piekarz przygotował ich ulubione produkty. Tobie pozostaje jedynie sfinalizować transakcję i z uśmiechem powiedzieć „miłego dnia".
W upalne dni przedsiębiorcy muszą pamiętać o udostępnieniu wody pracownikom. Przekazanie nie wymaga naliczenia VAT-u, a taki zakup można rozliczyć w kosztach podatkowych. Natomiast po stronie pracownika nie powstanie przychód do opodatkowania.
Chałwa w języku greckim i arabskim oznacza po prostu „cukierek”. Powstaje w głównej mierze z sezamu, choć na Bałkanach produkuje się ją z maku, słonecznika i orzechów. To jeden z najprościej przygotowywanych smakołyków na świecie.
Coraz więcej przedsiębiorstw wprowadza programy i praktyki społeczne oraz środowiskowe do swojej podstawowej działalności biznesowej. Wśród nich, z roku na rok przybywa małych i średnich przedsiębiorstw, rośnie także liczba firm wdrażających długoletnie strategie CSR.