Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Lukrowe fantazje z pieprzykiem, nie tylko na walentynki 0
Torty erotyczne, dla dorosłych, torty z pieprzykiem – bo o nich właśnie mowa – mogą być bardziej lub mniej niegrzeczne. Stopień tego słodkiego erotyzmu zależy przede wszystkim od zleceniodawcy, a także w dużej mierze od zleceniobiorcy. Jak wygląda druga strona cukiernictwa, ta nasiąknięta erotyzmem jak ponczem?
więcej -
Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich 0
9-10 lutego br. w Ustroniu odbyło się Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich. Celem dwudniowych zjazdów rzemieślników jest integracja branży poprzez wspólną zabawę. To też okazja, by zaprosić ciekawych wykładowców, poruszyć ważne sprawy branży oraz zapoznać się z ofertą firm współpracujących.
więcej -
O pasji z pasją w lutowym "Mistrzu Branży" 0
Czy zastanawiali się Państwo, jak wyglądałoby życie, gdyby nie pasja? Pasja tworzenia, która nieustannie pcha nas do działania i dążenia do najwyższego kunsztu lub szukania własnych pomysłów. My nie wyobrażamy sobie świata bez ludzi z pasją, dlatego w tym wydaniu MB znajdą Państwo niejednego pasjonata!
więcej -
Tłuste pączki, kreple i purcle 1
Historia pączkiem się toczy. Nawarstwia się, biegnie wielotorowo i tworzy tradycje, które wciąż ewoluują. O różnych kolejach pączka pisze Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz z firmy Eco Trade.
więcej -
Pączki w firmie mogą zmniejszyć podatek 0
Wiele firm decyduje się w tłusty czwartek na zakup pączków dla pracowników czy kontrahentów. Taki wydatek można zazwyczaj rozliczyć w kosztach podatkowych - fiskus jest coraz bardziej elastyczny w tym temacie.
więcej -
Pączek z piwem - reaktywacja 0
W ubiegłym roku w Piotrkowie Trybunalskim – specjalnie na Biesiadę Piwną – przygotowano pączki na podstawie receptury z 1885 r. Na pomysł reaktywowania wyrobów XIX-wiecznych cukierników wpadł historyk Tomasz Kruz, w czym pomógł mu młody piotrkowski cukiernik Kamil Migdał i Browar Sulimar.
więcej