25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Cztery weekendy (piątek – sobota – niedziela), w terminie od 22 lutego do 17 marca, potrwa najpopularniejsza impreza na świecie dla smakoszy i pasjonatów czekolady, amatorów i profesjonalistów – Międzynarodowy Festiwal Czekolady w Obidos w Portugalii. Jedenasta edycja jest inspirowana filmem "Charlie i fabryka czekolady".
Polmarkus wiodąca, dynamicznie rozwijająca się firma zaopatrująca piekarnie, cukiernie, lodziarnie i punkty gastronomiczne, poszukuje kandydatów na stanowisko: technologa.
W Tarnowie Podgórnym, w siedzibie firmy KOMPLET Polska, pod koniec stycznia odbyło się pierwsze szkolenie w sezonie 2013. Oprócz prezentacji nowych produktów wielkopolska firma postanowiła skupić się na niestandardowych recepturach wykorzystujących stabilizatory.
Pod koniec stycznia po raz 43. odbyły się międzynarodowe targi słodyczy ISM w Kolonii. Równolegle działał salon ProSweets Cologne, który bogaty był w nowe urządzenia i sprzęt dla branży cukierniczej. Ponad 1400 wystawców z całego świata, w tym z Polski, oraz ponad 35 tys. osób zwiedzających.
Przynajmniej 1% populacji europejskiej nie może spożywać tradycyjnych przetworów zbożowych. Znacznie częściej występuje nadwrażliwość na gluten lub alergia na ten składnik. Niewykluczone, że to efekt coraz większego spożycia wysokoglutenowych odmian zbóż, zmiany nawyków żywieniowych oraz lepszej diagnostyki.