25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Za spektakularne przejęcie brytyjskiego producenta luksusowych wyrobów czekoladowych Elizabeth Shaw Limited polska firma Colian Holding SA otrzymała Nagrodę Rynku Spożywczego w kategorii „Wydarzenie Rynku Spożywczego 2016”. Nagrodę odebrał prezes Zarządu Colian Holding Jan Kolański podczas IX Forum Rynku Spożywczego w Warszawie.
Wizjoner czy wariat? Ponad dwa lata temu wiele osób w Żaganiu zadawało sobie to pytanie, kiedy powstała mała piekarnia i cukiernia Pawła Gizy. Produkcja i sprzedaż w jednym miejscu bez odgradzania klienta żadnymi ścianami była jaskrawym sygnałem: tu się gra w otwarte karty, nie dodajemy polepszaczy, używamy naturalnych produktów
Kontrola magazynów, planowanie dostaw, zamówienia specjalne, stała jakość wypieków czy współpraca z urządzeniami fiskalnymi, to tylko niektóre z funkcjonalności zaprojektowane z myślą o piekarniach. Jak zatem technologia może zmienić branżę piekarniczą? Czy może pomóc w zdobyciu większej liczby klientów?
ULDO Polska – jeden z wiodących producentów mieszanek piekarskich i cukierniczych oraz innych komponentów dla piekarni i cukierni obecnie poszukuje osób zainteresowanych pracą na stanowiskach Technolog, Piekarz, Kierownik ds. Kluczowych Klientów.
"Od jakiegoś czasu obserwujemy spadek sprzedaży szczególnie podstawowego pieczywa baltonowskiego. Przyczyn tej sytuacji z pewnością jest wiele. Już dawniej mówiło się, że im społeczeństwo zamożniejsze, tym mniej chleba spożywa." - mówi Adam Ołów
Do wiosny daleko, ale to wcale nie znaczy, że w ciastach i deserach nie może się zazielenić już teraz. Dosłownie! Od pietruszki albo szpinaku. Przekonuje o tym Zielenina, czyli Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka książki, bloga i wielbicielka zdrowej kuchni w każdej apetycznej postaci.
Ze względu na ogromne ilości substancji przyjaznych dla zdrowia człowieka Finowie określają ją jako super powerful plant, czyli superpotężną roślinę, a syrop z rokitnika zwą Finland’s liquid gold – płynne finlandzkie złoto. Jak się okaże, te określenia nie są na wyrost.