25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Kiedy w 1990 r. rodziło się Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, walczył o to, żeby była to silna i reprezentatywna organizacja branżowa nie tylko w kraju, ale też na arenie międzynarodowej. Złośliwi podkreślą słowo „była”. Jak przyznaje Andrzej Szydłowski, honorowy prezes SRP RP, szeregi Stowarzyszenia wykruszyły się,
Czym się kieruje konsument przy wyborze żywności? Najczęściej świeżością i smakowitością. Jeżeli w przypadku świeżości mało kto będzie miał wątpliwości, co to oznacza, to przy smakowitości sprawa zaczyna się komplikować. Na smakowitość składają się tysiące, a nawet miliony różnorodnych wrażeń zapachowych i smakowych.
Co może zwojować nauczyciel zawodu w niedoinwestowanej szkole, zwłaszcza w szkole specjalnej, żeby przekazywać wiedzę praktyczną i przy okazji pasję? Czy lepiej chodzić po prośbie po zakładach produkcyjnych, czy zmienić się w przedsiębiorcę, który wychodzi z konkretną ofertą handlową do firm?
Piekarz, który pisze wiersze, to rzadki przypadek. Piekarz, który pisze i wiersze, i dramaty, to już szczególnie rzadki przypadek. Z pewnością większość Czytelników domyśla się, że chodzi o Piotra Goszczyckiego. Zapraszamy do nietypowej antologii wierszy, w którym chleb jest najważniejszy.
Pracuję w szkole specjalnej, więc moje działania to nie tylko wykształcenie odpowiednich umiejętności (...), to przede wszystkim „uruchomienie” tych pokładów, które drzemią w każdym z uczniów, by wykonywany zawód przynosił zadowolenie bez względu na finanse - pisze nauczycielka zawodu, specjalnie dla MB.