![Najlepszy croissant we Francji](/public/artykuly-sponsorowane/910/6036/910_6036_22183_136x94.jpg)
Najlepszy croissant we Francji 0
We Francji wybrano najsmaczniejszego croissanta w kraju. Ten chrupiący rogalik to, obok bagietki, symbol francuskiej kuchni i francuskiego stylu życia.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
We Francji wybrano najsmaczniejszego croissanta w kraju. Ten chrupiący rogalik to, obok bagietki, symbol francuskiej kuchni i francuskiego stylu życia.
więcejPaździernik i listopad w Poznaniu i Wielkopolsce stoją pod znakiem rogala. Rogale świętomarcińskie tradycyjnie wypieka się na Dzień Świętego Marcina (11. listopada), ale święto wielbicieli rogali z białym makiem z roku na rok rozciąga się coraz bardziej. Pochodzący z Poznania cukiernicy zaszczepiają tę tradycję w innych miastach
więcejTysiące zwiedzających, setki rozmów biznesowych, prelekcje i panele dyskusyjne, do tego konkursy, pokazy i warsztaty oraz – tradycyjne Złote Medale Grupy MTP – wyróżniające najlepsze produkty. Po trudnych latach tegoroczna POLAGRA odzyskała dawny blask. To nie koniec dobrych wiadomości. W przyszłym roku targi czeka poważna zmian
więcejJak wynika z badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków” jedzenie według polskich pracowników powinno być przede wszystkim bogate w warzywa i owoce, naturalne, bez chemicznych dodatków oraz urozmaicone i różnorodne. A jednak kilka razy dziennie sięga po owoce jedynie 19% ankietowanych.
więcejTuzy francuskiej gastronomii: Pierre Hermé i Alain Ducasse wydali w tym samym czasie książki – wspomnienia, które przybliżają nam ich drogę do osiągnięcia cukierniczego kunsztu. Do grona autorek kulinarnych nowości dołączyła również Magdalena Tomaszewska – Bolałek ze swoją kolejną pozycją na temat kuchni skandynawskiej.
więcej13 października odbyła się premiera pierwszego w Polsce projektu poświęconego tematyce food design. Misją projektu jest zrzeszanie specjalistów, edukowanie oraz inspirowanie przy wspólnym mianowniku, jakim jest jedzenie. Wśród ekspertów znaleźli się praktycy z firm takich jak: Lidl Polska, Too Good To Go, Unilever, Mondelēz.
więcejJak produkować by nie marnować? - na to pytanie odpowiedzi szukali branżowi specjaliści podczas corocznych Dni Otwartych Polmarkus w Pyskowicach.
więcej