
Zero waste w piekarni i cukierni, czyli Dni Otwarte Polmarkus 2022 0
Jak produkować by nie marnować? - na to pytanie odpowiedzi szukali branżowi specjaliści podczas corocznych Dni Otwartych Polmarkus w Pyskowicach.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Jak produkować by nie marnować? - na to pytanie odpowiedzi szukali branżowi specjaliści podczas corocznych Dni Otwartych Polmarkus w Pyskowicach.
więcejCzym różnią się produkty wege, bezmięsne i roślinne? Choć rozbieżności mogą wydawać się subtelne, to za każdą z nazw kryje się zupełnie inny bagaż znaczeń i konotacji. Co o namingu mówią badania i jak wybór nazwy komentują producenci żywności plant-based?
więcejZawiera ponad 20 różnych związków prozdrowotnych. Jego regularne spożywanie wzmacnia układ odpornościowy. Mini kiwi, na które trwa właśnie sezon, również rewelacyjnie się prezentuje. Dlatego właśnie warto włączyć je do swoich receptur.
więcejWeNet wspiera cukiernie w nowej ogólnopolskiej kampanii reklamowej.
więcejWysoka inflacja uderza w portfele. Polakom zaczyna brakować na podstawowe potrzeby - odzież, wyprawkę szkolną a nawet żywność. BIK informuje o wzroście pożyczek na niewielkie kwoty do 1 tys. zł, a coraz większą popularnością cieszą się usługi „kup teraz, zapłać później" (BNPL), które pozwalają na opłacenie zakupów później.
więcejLa Liste to ranking najlepszych na świecie restauracji zbierający dane z tysięcy przewodników kulinarnych, tysięcy publikacji kulinarnych i recenzji. Po raz pierwszy powstała także selekcja najlepszych cukierni, na której znajduje się 10 cukierni z Polski.
więcejPo raz kolejny w Kończycach Małych (Śląsk Cieszyński) zagoszczą producenci i sprzedawcy produktów, które zyskują coraz większą uwagę konsumentów - to żywność certyfikowana jako ekologiczna, wyroby rzemieślnicze, lokalne i te tradycyjne.
więcej