25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W blisko 70% piekarni na terenie całego kraju opakowania firmy ERG-System SA sprawdzają się na co dzień jako podstawowy element logistyki. ERG-System to lider wśród dostawców opakowań transportowych dla piekarnictwa i cukiernictwa, a to zobowiązuje do utrzymywania wysokiej jakości oferowanych produktów oraz standardów obsługi.
26 września br. firma Merkur uczciła otwarcie nowej siedziby szczecińskiego oddziału przy ul. Prostej 24 w Goleniowskim Parku Przemysłowym. Na spotkanie przyjechało ponad 150 klientów z północno-zachodniej Polski oraz szerokie grono partnerów handlowych.
Kanapka – genialny, prosty i smaczny sposób na szybką, sycącą, niedrogą przekąskę, czy to na śniadanie, szybki lunch w czasie pracy czy kolację. Bez zbędnych pozłacanych sztućców i porcelanowej zastawy – smakuje zawsze, ale pod warunkiem, że jest świeża, pachnąca i smaczna!
21 lipca br. weszła w życie ustawa o skutkach powierzania wykonywania pracy cudzoziemcom przebywającym wbrew przepisom na terytorium RP. Dla pracodawców jest to przede wszystkim sygnał, że państwo będzie dokładniej przyglądać się zjawisku nielegalnego zatrudnienia obcokrajowców.
Z ankiet przeprowadzonych wśród pracowników mających bezpośredni kontakt z żywnością wynika, że mycie rąk nie jest naszym codziennym nawykiem. 39% osób nie myje rąk po skorzystaniu z toalety, 53% nie myje rąk przed przystąpieniem do pracy związanej z przygotowywaniem czy produkcją żywności (!).
Większość firm żali się na spadek obrotów, a z roku na rok regularnie rośnie liczba likwidowanych piekarni. Trudno się temu dziwić, patrząc na obecną sytuację marketingu w polskich piekarniach i cukierniach.
Już 10 lat funkcjonują zaostrzone unijne przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności, a mimo to instytucjonalny nadzór bezpieczeństwa żywności pozostawia wiele do życzenia. Jaki jest sens funkcjonowania tych wszystkich służb prewencyjnych, skoro na trop kolejnych afer częściej wpadają media niż powołane urzędy?