...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Szkoła Artystyczna, materiał promocyjny

Będzie się piekło! Ze Sławomirem Korczakiem

Kto by nie słyszał o polskim cukierniku i piekarzu, finaliście World Chocolate Masters 2015, a także właścicielu znanej piekarni Polska European Bakery&Chocolat w Meksyku?! Sławomir Korczak, bo o nim mowa, coraz częściej gości w Polsce dzięki szkoleniom w Szkole Artystycznej W. Kuci w Lublinie. Już w styczniu kolejne warsztaty.

Pierwsze szkolenie Sławomira Korczaka w lubelskiej szkole mistrza Wiesława Kuci odbyło się wiosną 2019 r. I od tego się zaczęło. Niedawno, we wrześniu, przez cztery dni polski piekarz z Meksyku wypiekał z uczestnikami m.in. chleby, foccacię, panettone, brioszki, pain au chocolate, ciabattę, croissanty i wiele innych pyszności.

Podczas szkoleń wypiekane były chleby na zakwasie levain, z których hitem okazał się chleb z ziemniakami i cebulą. Najbardziej wymagającym ciastem było półfrancuskie na croissanty. Uczestniczy uczyli się krok po kroku, jak przygotować to wymagające ciasto: od składania, wałkowania, wycinania po formowanie idealnych francuskich rogalików. Wszystkie te czynności wpływają na prawidłowe listkowanie, czyli cechę, która świadczy o jakości i prawidłowym procesie produkcji croissantów. Nie mogło też zabraknąć tradycyjnego pieczywa wypiekanego w Meksyku na święto Wszystkich Świętych – pan de muerto. Te nieduże, słodkie bułeczki przypominające w smaku pączki zrobiły na uczestnikach niemałe wrażenie.

W styczniu kolejne warsztaty ze Sławomirem Korczakiem

Warsztaty w Lublinie tak spodobały się naszemu rodakowi, a także kursantom, że już w styczniu 2020 r. odbędą się kolejne. Sprawdź, w jakim pieczywie i gastrowypiekach będzie można podszkolić swoje umiejętności!

27-28 STYCZNIA 2020 r.
PIECZYWO WIEDEŃSKIE
(poziom: średniozaawansowany)

TEMATYKA: croissant/pain au Chocolat; wypieki Danish, panettone, babka, conchas, brioche czekoladowy, brioche z kumkwatem i wanilią
ZAPISZ SIĘ TUTAJ

29-30 STYCZNIA 2020 r.
PIECZYWO DLA BISTRO
(poziom: średniozaawansowany)

TEMATYKA: pain au levain serwowany z tajską polędwicą wołową; chleb z ziemniakiem pieczonym i cebulą; ciabatta z roast beef sous vide; baguette rustico (zapiekanka smak by Polska); volkornbrot; bajgiel z łososiem i tzatzyki; Kaiser Roll z wieprzowiną wolno pieczoną; chleb sycylijski; brioche z oliwą z oliwek serwowany z sałatką z tuńczyka.
ZAPISZ SIĘ TUTAJ

ZAPRASZAMY :)

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji