Już od drugiej połowy czerwca rusza kolejna edycja bezpłatnych szkoleń dla piekarzy: „Warsztaty dla piekarzy: żyto, zboża pradawne i bezglutenowe. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości." Przed Wami 6 dwudniowych szkoleń, które poprowadzi mistrz piekarski Wiesław Kucia w słynnej Szkole Artystycznej w Lublinie!
Podobne artykuły
Zostań piekarzem - ruszył nabór na darmowy kierunekKuszące szkolenia w Ashanti – czerwiec/lipiecBędzie się piekło! Ze Sławomirem KorczakiemW tej edycji uczestnicy poznają wypieki bezglutenowe, a także z mąki żytniej, pszennej, ze zbóż pradawnych, tj. samopszy, płaskurki, kamutu, orkiszu, sorgo i teff:
1. Chleb bezglutenowy z dodatkiem drożdży
2. Chleb bezglutenowy na kwasie z mąki z prosa
3. Chleb pradawny z dodatkiem drożdży, pradawnych zbóż – orkiszu oraz kamutu
4. Chleb pradawny na kwasie pszennym
5. Chleb pszenno-żytni na kwasie
6. Chleb żytni razowy
7. Chleb żytni razowy na miodzie
8. Chleb żytni pytlowy
9. Chleb mieszany ze słonecznikiem na kwasie
10. Chleb pełnoziarnisty bez dodatku mąki
Warsztaty poprowadzi mistrz piekarstwa Wiesław Kucia, właściciel Szkoły Artystycznej.
Każdy uczestnik otrzyma materiały edukacyjne "Technologia Piekarstwa" - zestaw płyt DVD ze skryptem oraz fartuch.
TERMINY WARSZTATÓW:
22-23 czerwca (miejsc brak)
29-30 czerwca (miejsc brak)
13-14 lipca
20-21 lipca
27-28 lipca
3-4 sierpnia
Do udziału w warsztatach mogą zgłosić się maksymalnie 2 osoby (PIEKARZE) z jednej firmy - PIEKARNI.
Zgłoszenia są przyjmowane drogą mailową: studio@kucia.com.pl
Zgłoszenia (pracowników lub siebie) dokonuje właściciel firmy.
W e-mailu prosimy o podanie:
1. nazwy, adresu oraz numeru NIP firmy
2. liczby uczestników (max. 2) wraz z imieniem i nazwiskiem
3. wybranej daty warsztatów
4. jakie pieczywo Państwo produkują
W przypadku dużej liczby zgłoszeń organizator szkoleń zastrzega sobie prawo do wyboru uczestników.
Warsztaty są bezpłatne.
W trakcie trwania warsztatów zapewniamy:
- surowce i sprzęt
- obiad, kawę, napoje, wodę
- certyfikat udziału w warsztatach
Nie zapewniamy transportu ani zakwaterowania.
„Warsztaty dla piekarzy: żyto, zboża pradawne i bezglutenowe. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości.“
Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.