Przypominamy: tylko do 31 maja br. przyjmowane są zgłoszenia do konkursu na najlepszą recepturę bułek do stekburgerów. Organizatorem konkursu jest firma Skłodowscy Sp. z o.o. (www.meatland.pl), producent najwyższej jakości produktów mięsnych z wołowiny.
Konkurs jest skierowany do producentów pieczywa. Wygranie konkursu kończy się podpisaniem z firmą Skłodowscy długoterminowego kontraktu na marketing partnerski i wyłączność w dostawach bułek do stekburgerów BOS do sieci handlowych i odbiorców hurtowych. Stekburgery BOS są pełnowartościowym produktem mięsnym do podawania w bułce, z dodatkiem sosów i świeżych warzyw (więcej informacji na www.stekibos.pl/index.php/stekburger).
Jakie powinny być bułki do stekburgerów BOS?
-
bogatsze w składniki odżywcze i włókno balastowe niż typowe bułki fasfoodowe,
-
kruche i łatwe w przegryzaniu,
-
powierzchnia bułki powinna mieć inną posypkę niż ziarno sezamu – najlepiej kojarzącą się z polskimi smakami,
-
receptura powinna w jak największym stopniu odwoływać się do polskich tradycji piekarniczych.
Stekburgery BOS mają być objęte promocją informacyjną jako pełnowartościowa kompozycja wraz z odpowiednią bułką oraz sosami i świeżymi warzywami o wysokich walorach jakościowych i smakowych.
Planowany termin rozstrzygnięcia konkursu: 31 maja 2013 r. Zgłoszenia przyjmuje: Biuro Marketingu na adres marketing@stekibos.pl