...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Callebaut NXT – nowa gama bezmlecznych czekolad

Firma Barry Callebaut wprowadziła na rynek nową linię profesjonalnych czekolad. Są to całkowicie roślinne, bezmleczne i pozbawione alergenów czekolady Callebaut NXT.

Producent gwarantuje, że ciemne i mleczne czekolady z linii NXT zachowują smak i jakość znane z innych linii czekolad do tworzenia wypieków i deserów. Roślinne kaletki dają tę samą chrupkość, połysk, zapach. Powstała także platforma internetowa NXT dla cukierników i szefów kuchni ze sporą dawką wiedzy, inspiracjami, wskazówkami i recepturami na wegańskie desery, mająca wspierać profesjonalistów w tworzeniu roślinnych słodkości. NXT to czekolady dla zmieniającego się się świata i nowego pokolenia klientów. 

 


Aby zachować smak i kremowość, Callebaut wyekstrahował całkowicie roślinną alternatywę mleka z rośliny chufa (której owoce nazywa się migdałami ziemnymi albo orzechami tygrysimi). Uprawianie roślin chuga (cibory jadalnej) jest korzystniejsze dla środowiska niż pozyskiwanie i przetwarzanie mleka krowiego, daje znacznie niższy współczynnik emisji dwutlenku węgla. Orzechy tej rośliny tak naprawdę są bulwami, więc w przeciwieństwie do zwykłych orzechów są pozbawione alergenów. 

Nowa linia czekolad NXT ma certyfikat Cocoa Horizons. W ramach tego programu kładzie się nacisk na poprawę bytu rolników uprawiających kakao, etyczne praktyki jego pozyskiwania czy eliminację pracy dzieci z łańcucha dostaw.

Tworzenie deserów i wypieków w oparciu o roślinne czekolady NXT ma pobudzić kreatywność cukierników i szefów kuchni, zainspirować ich do nowego spojrzenia na receptury wykorzystywane do tej pory.


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji