Aby sprostać wyzwaniom, które stawia rynek, piekarnie muszą oferować produkty wysokiej jakości, dopasowane do trendów, ale również takie, które są w stanie wyróżnić się i zapaść w pamięć konsumentom.
Podobne artykuły
Wartość odżywcza tradycyjnego pieczywaWszędobylskie alergie pokarmoweW poszukiwaniu prawdziwego chleba – konsumencie, chroń się samZ każdym rokiem na rynku konsumenckim coraz wyraźniej zaznacza się trend prozdrowotny i prosportowy. Klienci chcą się zdrowo odżywiać, dobrze wyglądać i być w formie. Nikt nie ma wątpliwości, iż dynamicznie rośnie grupa konsumentów, którzy aktywnie poszukują produktów wysokiej jakości, wolnych od e-składników, odżywczych i smacznych. Dla piekarni oznacza to konieczność zaoferowania produktu, który nie tylko sprosta tym wysokim wymaganiom pod kątem jakości i smaku pieczywa, ale również na stałe wpisze się w styl życia i świadomość klienta.
Wartościowy skład to podstawa
Zeelandia wzięła to pod uwagę, tworząc Sprint. Sprint to 100% mieszanka do produkcji pieczywa wieloziarnistego. Charakteryzuje ją czysta etykieta produktu gotowego i bogaty skład, w którym znajdziemy: mąkę żytnią, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, kaszę jaglaną oraz dodatek ekstraktu z żeń-szenia. Taki zestaw składników gwarantuje wysokie walory odżywcze. Sprint jest źródłem wielu substancji ważnych w diecie: magnezu, fosforu, manganu, a także witamin B1, E i kwasu foliowego. Ma także wysoką zawartość błonnika pokarmowego. To czyni go idealnym elementem diety osób aktywnych i zwracających uwagę na zdrowe odżywianie. Oprócz oczywistych walorów prozdrowotnych Sprint doskonale odpowiada także na oczekiwania smakoszy pieczywa. Charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem pochodzącym z naturalnego kwasu żytniego i bogatego składu mieszanki.
Dobra forma ma znaczenie
Dobra forma to pojęcie kluczowe dla osób aktywnych. Zeelandia, tworząc chleb Sprint, wzięła to pod uwagę. Dzięki swojej nietuzinkowej, karbowanej formie, jest on produktem atrakcyjnym wizualnie, skutecznie wyróżniającym się spośród innych artykułów w swojej kategorii.
Karbowany kształt wypieczonego bochenka przyciąga uwagę i zapada w pamięć znacznie skuteczniej niż używane w podobnym celu opakowania czy banderole. Dodatkowo ułatwia on porcjowanie, chleb staje się bazą do komponowania kanapek o szczególnych walorach wizualnych. Choć mieszankę Sprint można z powodzeniem wypiekać w innych foremkach, gorąco rekomendujemy foremkę dedykowaną – dobra forma ma znaczenie!