...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukiernictwo a’la Gianluca Fusto – szkolenie "Monoporcje masterclass"

6 monoporcji stworzonych krok po kroku na oczach uczestników i szczegółowo omówionych - tak zapowiada się kolejne szkolenie Ashanti School. Poprowadzi je światowej renomy włoski pastry chef - Gianluca Fusto.

Jeden z geniuszy cukiernictwa, który zasłynął na arenie światowej w bardzo młodym wieku - Gianluca Fusto - jeszcze w maju zawita w łódzkiej szkole Ashanti. Fusto przykłada ogromną wagę do kultury kraju, ale też chemi i fizyki, wykorzystując wiedzę z tych dziedzin do lepszego poznania surowca. A przez to - tworzenia doskonałych ciast i deserów. W tym wszystkim, prócz liczb i wzorów nie może zabraknąć zabawy, tak by w słodkościach czuć było finalnie przekazywanie emocji. Welokrotnie nagradzany w międzynarodowych konkursach. Zdobywca tytułu "Cukiernika roku 2012" nadawanego przez  przez prestiżową firmę kawową Lavazza. 

źródło: www.ogg.it

Trzyma się tak zwanej "Reguły Trójki": w każdym z jej przepisów zawsze muszą być trzy produkty, trzy struktury, trzy tekstury, trzy temperatury i trzy kolory. Jak wygląda to w praktyce - to zobaczą uczestnicy jego pokazu i szkolenia, które odbędzie się w Ashanti School 24 maja. Jest ono skierowane zarówno dla początkujących, jak też zaawansowanych cukierników. Wszystkich, którzy chcą wejść głębiej w cukiernictwo. Gianluca Fusto wykona 6 monoporcji według własnych receptur, wyjaśniając szczegółowo poszczególne etapy swojej pracy.


Program:

⦁    HOKU / Yuzu, extra virgin olive oil and Laurel
⦁    EROS / Tonka beans, sour cherries and crystallized pine nuts
⦁    MARIE ANTOINETTE / Jivara, Carmagnola peppers, raspberry
⦁    PEACE / Peas, mint and vanilla
⦁    LA MIA CROSTATINA AGLI AGRUMI / Fresh wasabi, pistachio and grapefruit
⦁    DESIRE / Sheep ricotta cheese, pecan nuts and dates

Organizatorzy zapewniają tłumaczenie na język polski oraz przerwę na lunch.

Cukiernictwo a’la Gianluca Fusto – Monoporcje masterclass
Data:
24.05.2018
Czas: 10.00-18.00
Miejsce: Ashanti School, Łódź, ul. Sienkiewicza 82/84

Koszt: 800 zł
Liczba miejsc ograniczona!

Więcej informacji oraz zapisy: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji