Już po raz drugi krakowska Galeria Tortów Artystycznych organizuje „Eclair days”, czyli dni,
podczas których w sprzedaży królują eklery o różnych smakach.
Konrad Tota - właściciel pracowni oraz częsty ekspert cukiernictwa na łamach „Mistrza Branży”przygotował wraz ze swoją ekipą dwudniowe święto tych bajecznych słodyczy z ciasta parzonego, wypełnionych kremami. Bywalcy jego kawiarni 13 i 14 października będą mogli kupić eklerki aż w dziewięciu smakach. Między innymi będą dostępne eklery z kremami o smaku waniliowym z chrupiącymi, karmelizowanymi orzechami pekan, o smaku ciemnej czekolady, z kremem karmelowym czy malinowym z taką samą konfiturą, jak również z pistacjowym ganaszem z konfiturą z grejpfruta. Szczegółowa oferta znajduje się na profilu facebookowym firmy.
Konrad Tota specjalizuje się w deserach francuskich. Nie bez powodu uczył się zawodu profesjonalnego cukiernika w Strasbourgu, gdzie poznawał tajniki nowoczesnego cukiernictwa. Od ponad dekady prowadzi w Krakowie swoją pracownię, a na ul. Romanowicza 1 można także obok ciastek napić się kawy w jego kawiarni. Jak sam przyznaje w wywiadach dokłada wszelkich starań, by jego desery były ozdobione precyzyjnie i dokładnie. Codzienne czuwanie nad pojedynczymi ciastami, deserami, tortami
sprawia mu największą przyjemność. A o jego kunszcie mogą przekonać się nie tylko miłośnicy eklerów, ale wszystkich innych dostępnych w „Galerii Tortów Artystycznych” słodkości.