Czy wiesz, jak wiele czynników decyduje o jakości oleju?
Podobne artykuły
Bielmar nagrodzony przez cukierników za Puff PastryOlej Kujawski 3 Ziarna z maksymalną liczbą punktów w programie „Doceń polskie”Tłuszcze do smażenia Spalona sprawa?Oleje różnią się między sobą w zależności od surowca i sposobu tłoczenia. W uzyskaniu wysokiej jakości oleju liczy się jakość nasion, sposób ich zbioru, warunki przechowywania czy proces przetwarzania. W firmie Kruszwica zwracana jest uwaga na najwyższą jakość oleju. Starannie prowadzony jest proces tłoczenia i najlepsze ziarno gwarantują bezkonkurencyjną jakość oleju do wypieków Maestro - nowość na runku Maestro KOLOR oraz Maestro ŚWIEŻOŚĆ.
Olej do wypieków Maestro KOLOR
Produkt został skomponowany w taki sposób, aby wzmocnić intensywność barwy ciasta.
Miękisz jasnych wypieków zyskuje przyjemny odcień świeżych, wiejskich jaj. Ciasta nabierają apetycznego koloru, kusząc Twoich klientów. Maestro poprawia również intensywność barwy ciemnych ciast.
Rekomendowany jest wszędzie tam, gdzie ważne jest podkreślenie apetycznego wyglądu wypieków.
Olej do wypieków Maestro ŚWIEŻOŚĆ
Dzięki odpowiedniej kompozycji naturalnych składników dba o wydłużenie świeżości Twoich wyrobów.
Mniejsze odparowanie wody w czasie wypieku powoduje, że ciasta dłużej zachowują odpowiednią wilgotność i miękkość.
Ciasto przygotowane z olejem Maestro Świeżość jest gładsze, składniki łączą się szybciej, a większa porowatość ciasta powoduje, iż wypieki zyskują na objętości nawet o 10%.
Rekomendowany do wszystkich wypieków, których receptura zaleca użycie oleju.
Więcej informacji na: www.poznajolej.pl